Komentara: 11
Pregleda: 2620

U Kanu održan prijem Festivala evropskog filma Palić

23.05.2013. u 03:20h
U okviru ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala (15-26. maj), jedan od najznačajnijih festivala u našem regionu - Festival evropskog filma Palić, priredio je 20. maja na samoj rivijeri veoma posećen koktel pod nazivom Love Palić.
U Kanu održan prijem Festivala evropskog filma Palić

Na prijemu u Kanu, koji su zajednički organizovali Festival evropskog filma Palić i Filmski centar Srbije u paviljonu Jugoistočne Evrope, okupilo se oko 300 zvanica, između ostalih i predstavnici svih filmskih centara iz Evrope.

Prijem koji svake godine na Kanskom filmskom festivalu organizuje Festival evropskog filma Palić omiljeno je mesto okupljanja mnogih evropskih i domaćih filmadžija koji se uvek dobro zabavljaju, ali i uspostavljaju nove kontakte koji često rezultiraju zanimljivim projektima.

Podsećamo da je jedan od selektora Festivala evropskog filma Palić - Petar Mitrić, izabran za člana žirija programa Petnaest dana režisera festivala u Kanu. Od svog osnivanja ovaj program je po prvi put prikazivao filmove reditelja poput Martina Skorsezea, Vernera Hercoga, Džima Džarmuša, Kena Louča, R.V. Fasbindera, Kopole, Džordža Lukasa i drugih velikana kinematografije. Po svojoj koncepciji program predstavlja najreprezentativniju tačku usmerenu ka autorskom filmu u svetu. Program Petnaest dana režisera kroz svoju istoriju prikazao je i filmove najznačajnijih domaćih autora: Dušana Makavejeva, Živojina Pavlovića, Srđana Karanovića, Gorana Paskaljevića i drugih.

U Kanu održan prijem Festivala evropskog filma Palić


20. Festival evropskog filma Palić


Ovogodišnji, jubilarni 20. Festival evropskog filma Palić održaće se od 13. do 19. jula 2013. godine na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici.

Jubilej će biti obeležen nizom programa, uključujući selekciju Palićki pobednici, monografiju povodom 20 godina Festivala, izložbe, debate... i, naravno, najviše gostiju do sada iz cele Evrope.

Najbolje evropske filmove u Glavnom takmičarskom programu i ove godine gledaćete na nestvarnoj Letnjoj pozornici, koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u celoj Srbiji.

Festivalski program čini 11 filmskih selekcija: Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Omaž program za dobitnike nagrade Aleksandar Lifka, Omaž program posvećen dobitniku nagrade Underground Spirit, Novi turski film, Novi mađarski film, Evropa i hrišćanstvo, Ekološki dokumentarci, Palićki pobednici i Dečji program.

Posetite internet prezentaciju: www.palicfilmfestival.com 

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2620
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.