Komentara: 9
Pregleda: 2540

U Gimnaziji održana svečana akademija povodom godišnjice NATO agresije

24.03.2023. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
U Gimnaziji održana svečana akademija povodom godišnjice NATO agresije

Povodom 24 godine od početka NATO agresije na tadašnju SRJ, u svečanoj sali Gimnazije „Svetozar Marković“ održana je svečana akademija „Da se ne zaboravi“, koju su organizovali Gimnazija i Fondacija „Svetozar Miletić“.

- Želeli smo da sa budućim pokolenjima obeležimo ovaj dan, jer ne smemo da zaboravimo ono što se desilo 1999.godine, bombardovanje i pogrom i stradanje Srba iz naše južne srpske pokrajine Kosova i Metohije – kaže Ljubica Bertović, u ime Fondacije „Svetozar Miletić“. – Zaista se trudimo da obeležimo značajne datume iz naše istorije, ali i svetski bitnih događaja i godišnjica,  i drago nam je da to nailazi na dobar odziv naših sugrađana, naročito mladih. Tako će biti i u narednom periodu. Imamo sjajnu saradnju sa Gimnazijom a u narednom periodu ćemo realizovati saradnju i sa jednom predškolskom ustanovom i drugim školama.

U Gimnaziji održana svečana akademija povodom godišnjice NATO agresijeProgram je prilagođen učenicima završnih razreda Gimnazije, koji iako nisu bili rođeni kada je Jugoslavija bombardovana, znaju dosta o događanjima iz tog perioda. Kako je sve izgledalo đaci su mogli da čuju od Veselina Uzelca, našeg sugrađanina, junaka sa Paštrika.

- Tačno je da mi nismo bili rođeni tada, ali u svakoj kući i porodici sigurno ima svedoka i učesnika ovog događaja. Važno je da mladi obeležavaju ovakve datume jer treba da znaju svoju istoriju i sve što se dešavalo u našoj prošlosti – smatra Nevena Maravić, učenica drugog razreda Gimnazije.

U Gimnaziji održana svečana akademija povodom godišnjice NATO agresije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 2540
Povezane teme

nato bombardovanje

nato agresija na srj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.