Komentara: 3
Pregleda: 947

Tim za karijerno vođenje Tehničke škole "Ivan Sarić" osvojio nagradu na sajmu u Beogradu

05.12.2022. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
Na Sajmu karijernog vođenja i savetovanja, koji je održan protekle nedelje u prestonici, Tehnička škola "Ivan Sarić" osvojila je nagradu u kategoriji inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja.
Tim za karijerno vođenje Tehničke škole "Ivan Sarić" osvojio nagradu na sajmu u Beogradu

Uz uobičajene aktivnosti, poput pisanja radne biografije i propratnog pisma, obavljanje razgovora sa poslodavcima, obilazak sajmova obrazovanja i visokoškolskih ustanova u gradu, tim za karijerno vođenje i savetovanje Tehničke škole "Ivan Sarić" plan rada iz godine u godinu dopunjuje sa ponekom inovacijom u ovoj oblasti.

Tako smo ove godine, po prvi put, realizovali info dan u okviru kog je uspostavljena saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Kancelarijom za mlade i Regionalnom razvojnom agencijom "Panonreg". Od narednog polugodišta imaćemo još jednu inovaciju, odnosno akcenat će biti na vršnjačkom timu za karijerno vođenje. Trudićemo se da animiramo decu da oni budu nosioci aktivnosti do kraja školske godine - objašnjava Nataša Pavlović, pedagog i koordinator tima za karijerno vođenje u ovoj školi.

Tim za karijerno vođenje Tehničke škole "Ivan Sarić" osvojio nagradu na sajmu u BeograduZahvaljujući predanom radu članova ovog tima, đaci po završetku obrazovanja iz škole nose i brojne korisne informacije koje će im pomoći oko izbora fakulteta ili prilikom zapošljavanja.

Svake godine organizujem takmičenje na mađarskom jeziku u okviru kog đaci izrađuju svoje biznis planove. Ovo je odlično za motivaciju, ali i za njihovu budućnost. Nekim bivšim učenicima, biznis plan koji su izradili za potrebe takmičenja koristio je i prilikom pokretanja sopstvenog biznisa - priča Sonja Loboda, nastavnik ekonomske grupe predmeta na mađarskom nastavnom jeziku i član tima za karijerno vođenje.

Tim za karijerno vođenje Tehničke škole "Ivan Sarić" osvojio nagradu na sajmu u Beogradu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 947
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.