Komentara: 1
Pregleda: 6704

Takmičari ARK "Tron" učestvovali na 3. Aquarius triatlonu u Dunaujvarošu

07.07.2016. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Rekreativci Atletsko-rekreativnog kluba "Tron" sa Palića unazad nekoliko godina učestvuju po raznim triatlonskim takmičenjima kako u Srbiji tako i van njenih granica. Jedna od većih triatlonskih takmičenja u disciplini "half-ironman" je održana prošlog vikenda (3. jula) u Dunaujvarošu, Mađarskoj.
Takmičari ARK "Tron" učestvovali na 3. Aquarius triatlonu u Dunaujvarošu

Half-Ironman je triatlonska disciplina koja se sastoji od plivanja 1,9km, 90km biciklizma i trčanja na polumaratonskoj razdaljini od 21km.

Rekreativci ARK "Tron" Palić u sastavu György Teleki, Aleksandar Malagurski i Jelena Ademi savladali su ovu izuzetnu tešku sportsku disciplinu u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Najbolje plasirani rekreativac i ujedno i najbolje pripremljeni je bio György Teleki.

Jelena Ademi i Aleksandar Malagurski po prvi put su se osmelili i savladali ovu triatlonsku disciplinu. Plasmani su ovaj put izostali, jer je konkurencija u kategorijama bila izuzetno velika.

Subotičanka Ildiko Fabo, članica kluba "Triogy Racing", koja je na ovo takmičenje došla sa rekreativcima ARK "Tron", pokazala je izuzetnu pripremljenost i u kategoriji žena preko 40 godina starosti osvojila drugo mesto, što je izuzetan uspeh u ovakvoj konkurenciji. Na ovom takmičenju učestvovao je i naš sugrađanin Alfred Skenderović.

Iz ARK "Tron" ističu da su vremenski uslovi bili otežavajući pošto su udari vetra u toku takmičenja bili izuzetno jaki. U toku plivanja u rukavcu Dunava podigli su se talasi koji su otežavali i usporavali plivače svih 1900 metara.

Vožnja bicikla na kružnoj stazi od 90km (krug po 7,5km) bila je sa jednom žestokom uzbrdicom od 800 metara koju je trebalo savladati 12 puta pod stalnim udarima vetra koji su zanosili bicikle i usporavali vožnju.

Polumaraton za kraj je možda na prvi utisak izgledao kao i najlakši deo, ali na obali rukavca Dunava , gde je vetar i dalje uporno otežavao svim takmičarima trčanje u krugovima od po 3,5km - ukupno 6 krugova po šljaci i delom na asfaltu.

U sklopu ove manifestacije održan je polumaraton na kojem je rekreativka Trona Jamanta Šafranj osvojila apsolutno drugo mesto u kategoriji žena.

Pripreme se nastavljuju sledeće takmičenje za rekreativce Trona je štafetni Ironman u mađarskom Nađatadu koje se održava krajem jula.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6704
Povezane teme
atletsko rekreativni klub tron triatlon polumaraton
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.