Komentara: 0
Pregleda: 2922

Svečano otvoren Festival pozorišta za decu

21.05.2012. u 02:46h
Izvor: SuMedija
Devetnaesti Međunarodni festival pozorišta za decu večeras je, na sceni “Jadran” u Subotici, svečano otvorio poznati pesnik i član Saveta festivala Ljubivoje Ršumović.
Svečano otvoren Festival pozorišta za decu

Na svečanosti su nagrade za životno delo Mali princ" primili hrvatski akademik Luka Pljetak i beogradska novinarka Donka Špiček. Početak sedmodnevne manifestacije obeležili su i nastupi Baletske škola "Raičević" i Dečjeg hora "Viva la musica", zajedno sa horom Muzičke škole iz Subotice.

U okviru takmičarskog programa, 19. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, do 26. maja, biće izvedene 23 predstave za decu iz 15 zemalja. To su Bosna i Hercegovina (Republika Srpska), Čile, Egipat, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Italija, Makedonija, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Španija i Velika Britanija.

19. Međunarodni festival pozorišta za decu

O najboljima će odlučivati žiri u sastavu: reditelj iz Rusije Jevgenij Ibragimov, reditelj, lutkar, pedagog i violončelista prof. Edvard Majaron (Slovenija), reditelj Oleg Žugžda (Belorusija), književnik i prevodilac Luko Paljetak (Hrvatska) i dramski pisac Igor Bojović (Srbija).

U fokusu festivala je poljsko lutkarstvo, a pripremljen je i bogat prateći program.

19. Međunarodni festival pozorišta za decu

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2922
Povezane teme

19. međunarodni festival pozorišta za decu

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.