Komentara: 0
Pregleda: 2162
Foto

Svečano otvoren 15. Međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima (SISY 2017)

14.09.2017. u 18:05h
Izvor: Subotica.com
Petnaesta po redu Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima SISY svečano je otvorena u Velikoj većnici Gradske kuće. Organizatori konferencije posvećene inteligentnim sistemima, informatici i robotici su Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte.
Svečano otvoren 15. Međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima (SISY 2017)

Konferencija je ove godine  okupila naučne radnike i stručnjake iz  Mađarske, Slovačke, Rumunije, Nemačke, Italije, Irana, Turske, Japana i balkanskih zemalja, koji će tokom tri dana predstaviti više od 60 naučnih radova. Kao i prošle godine čast da otvori konferenciju pripala je  dr Imreu Rudašu, predsedniku odbora "SISY 2017".

Nakon svečanog otvaranja, održana su tri plenarna predavanja. Predavanje iz oblasti primenjene informatike održao je prof. dr Hamido Fujita iz Japana, prof. dr Okyay Kaynak, sa Bagazici Univerziteta iz Turske održao je predavanje o upravljanju i ICT tehnologiji, dok je  dr Levent Kovač, sa Obuda Univerziteta iz Budimpešte, govorio o  bio-informatici.

Zahvaljujući  konferenciji „SISY“ već deceniju i po stručnjaci iz raznih zemalja razmenjuju iskustva i predstavljaju novine u oblasti intelignetnih sistema i primenjene matematike.

-Glavni benefit održavanja ovakve konferencije je mogućnost da naši zaposleni, naši istraživači i nastavnici imaju uvid u rad stranih ili drugih istraživača iz Srbije, da se okupe na jednom mestu, razmene ideje, upoznaju i druže. Dugoročno, benefit je taj da ćemo dobiti bolje stručnjake u Subotici- kaže Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Na konferenciji će biti predstavljeni i radovi desetak zaposlenih na Visokoj tehničkoj školi, među kojima je dr Sanja Maravić-Čisar, koja će ukazati na potrebu modernizovanja nastave i uvođenja praktičnog rada.

- Rad je vezan za tematiku da se nastava modernizuje u smislu da to ne budu samo predavanja i vežbe, već da studente motivišemo i da nešto konkretno naprave tokom studiranja. Zadajmo im takve projekte, gde oni moraju da urade konkretne stvari. Pošto sam ja na predmetima koje se tiču programiranja, ideja je da studenti naprave aplikacije za mobilne uređaje sa Android operativnim sistemom, što bi doprinelo studentima da po završetku školovanja mogu pokazati konkretan proizvod odnosno rad, aplikaciju koju su napravili.  To će im značiti više nego da kažu koje ispite i sa kojim uspehom su položili. - kaže dr Sanja Maravić-Čisar, pomoćnica direktora za nastavu Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Sutra i u subotu u Visokoj tehničkoj školi za učesnike će biti organizovan rad po sekcijama.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017) Svečano otvaranje 15. Međunarodnog simpozijuma o inteligentnim sistemima (SISY 2017)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2162
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

simpozijum o inteligentnim sistemima

igor firstner

Međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.