Komentara: 0
Pregleda: 3128

Sutra počinje Festival pozorišta za decu

19.05.2012. u 19:06h
Izvor: SuMedija
Devetnaesti Međunarodni festival pozorišta za decu svečano će biiti otvoren u nedelju, 20. maja. Otvaranje će se održati u 20 časova na sceni Jadran, a istog dana će u galeriji Otvorenog univerziteta biti predstavljena postavka "Poljske pozorišne lutke” koju je priredio Arheološki i etnografski muzej iz Lođa.
Sutra počinje Festival pozorišta za decu

Prve večeri 19. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, od 9 časova je na programu predstava subotičkog Dečijeg pozorišta "Neustrašivi Tezej"

U okviru zvanične selekcije biće prikazano 23 predstave za decu do osamnaest godina iz 15 zemalja, koje su odabrane između 204 prijavljene predstave iz 41 zemlje.

Predstave će se igrati na tri različite lokacije (Narodno pozorište – scena "Jadran", Pozorište "Deže Kostolanji" i Dečje pozorište Subotica) od 21. do 25. maja.

Tokom sedam dana, Festival će ugostiti umetnike, pozorišne stručnjake i studente pozorišnih škola sa raznih strana Evrope i sveta, kao i zemlje domaćina Srbije.

U okviru festivala će se otvoriti nekoliko izložbi posvećenih lutkarskoj umetnosti i umetnicima koji se bave izradom ovih specifičnih „glumaca“ - iz Poljske, Hrvatske i Srbije, kao i pozorišnih plakata inspirisanih našim Festivalom.

Posetioci festivala će imati priliku da posete izložbe „Poljske pozorišne lutke“ nastalu u saradnji sa Arheološkim i etnografskim muzejom iz Lođa (Poljska), „Festivalski plakat“ - izložbu radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda, "Ljubav je tu" - autorsku izložbu Marije Malbaš, „Lutke2 (Lutke na kvadrat)“ - prikaz odabranih portreta lutaka koje su tokom proteklih godina gostovale na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka (PIF) u Zagrebu.

Sajt Festivala se nalazi na adresi: http://www.lutfestsubotica.net

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3128
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.