• Pregleda: 2706

Subvencija poljoprivrednicima 20 miliona

Fond za razvoj poljoprivrede Grada Subotica raspisao je drugi ovogodišnji konkurs za finansiranje nabavke repromaterijala i kupovinu zemljišta, a prema rečima nadležnih za ovaj konkurs vlada veliko interesovanje poljoprivrednika.
Subvencija poljoprivrednicima 20 miliona

Stručni saradnik ovog fonda Ivan Budinčević rekao je Tanjugu da je konkurs otvoren do 29. septembra, a pravo da konkurišu za sredstva imaju nosioci, odnosno članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, koji nemaju obevaze prema ovom fondu, i koji na teritoriji grada imaju imovinu kojom će garantovati za odobrena sredstva.

"Za ovu namenu fond rapolaže iznosom od 20 miliona dinara. Maksimalan iznos odobrenih sredstava po pojedinačnom zahtevu je milion i po dinara", rekao je Budinčević Tanjugu.

On je precizirao da je sredstvo obezbeđenja za iznos do 500.000 dinara menica, a za sredstva preko tog iznosa hipoteka prvog reda na zemljište, upisana u korist fonda.

"Uslovi konkursa su ostali nepromenjeni - on je na četiri godine, godinu dana je grejs period, tri godine je period otplate, rate se vraćaju kvartalno, kamatna stopa je dva odsto i primenjuje se devizna klauzula", dodao je Budinčević.

Ovo je drugi ovogodišnji, a ukupno 34. konkurs ovog fonda od njegovog osnivanja 2004. godine.

Prema rečima Člana gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Šimona Ostrogonca, i ovoga puta, kao i ranije, očekuje se veliko interesovanje poljoprivrednika.

"Svakog puta prilično veliko interesovanje poljoprivrednika izaziva ovaj naš konkurs. Očekujem da će i ove godine, i ovoga puta, naići na veliko interesovanje naših poljoprivrednika", rekao je Ostrogonac Tanjugu.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.