• Pregleda: 9273

Subotički socijalisti nisu isključeni iz stranke

Odluke novog rukovodstva subotičkog Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije da iz stranke isključi pet članova – Tomislava Veljkovića, Duška Stipanovića, Dragana Božinovića, Derva Ahmetovića i Predraga Bobića, poništene su od strane Statutarne komisije, krovnog tela stranke koje odlučuje o disciplinskim postupcima za koje su se članovi teretili, saznaje sajt subotica.com
Subotički socijalisti nisu isključeni iz stranke

Statutarna komisija, na sednici 20. marta, odlučila je „da Privremeni organ uprave nije imao ovlašćenja da 18. januara izrekne disciplinske mere isključenje po hitnom postupku“, da „Izvršni odbor Pokrajinskog odbora nije disciplinski organ koji o tome odlučuje“ i da su iznete „neistinite kvalifikacije i činjenice“ na račun Derva Ahmetovića, tadašnjeg v.d. direktora JKP „Subotička toplana“ i kandidata za direktora tog preduzeća, Dragana Božinovića, tadašnjeg v.d. direktora JKP „Subotica gasa“ i kandidata za direktora ovog preduzeća i Tomislava Veljkovića, zamenika gradonačelnika Subotice.

Kao razlozi za isključenje navedeni su i da je Veljković dao intervju „Subotičkim novinama“, Božinović „Politici“ a da je Ahmetović „zapošljavao lica koja nisu članovi partije“, što Statutarna komisija smatra neosnovanim razlozima.

Na istoj sednici, Statutarna komisija je poništila i zahteve za isključenje Duška Stipanovića i Predraga Bobića, odbornika u gradskom parlamentu, izrečene 1. marta na konstutivnoj sednici novog rukovodstva GrO, smatrajući da oni „svojim delovanjem nisu povredili Statut stranke, narušili njen ugled i nisu ugrozili saradnju sa koalicionim partnerima“. Komisija je usvojila prigovore da je „problem nastao zbog kandidata za direktore „Toplane“ i „Subotica gasa“, o kojima su bili upoznati najviši organi stranke, ali sa kojima se Privremeno rukovodstvo nije složilo te je zahtevalo da se umesto njih imenuju druga lica, iako su konkursi završeni a rokovi žalbe istekli“.

Odluke Statutarne komisije, koja je pored predsednika stranke Ivice Dačića i Glavnog odbora, jedino izabrano telo u partiji, nisu iznenadile subotičke socijaliste sa više decenijskim stažom u partiji.

- Dobili smo odluke Statutarne komisije koje su konačne i stupaju na snagu odmah, nisam iznenađen jer su optužbe za koje se teretim neosnovane i verovao sam da će to znati i nadležni organi.

– Kako je najavio gradonačelnik Jene Maglai, zbog situacije u dva značajna preduzeća, do kraja nedelje bi trebala da bude održana vanredna sednica Skupštine grada, na kojoj bi bile tačke o izboru direktora u „Toplani“ i „Subotica gasu“. Ove tačke su do sada dva puta bile na dnevnom redu, ali su na zahtev odborničke grupe SPS-a skinute sa njega.

U javnosti se nedavno pojavila informacija da su članovi odborničke grupe SPS-a prešli u redove Pokreta socijalista, ali se i ona pokazala kao neistinita - odbornička grupa SPS-PUPS-SBB ima i dalje šest članova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

38
cicmil Odgovori
Istina je spora ali dostizna i trajna!Cestitamo!!!
promene Odgovori
tko ovde koga j.....e ,boze moj kakve stranke iammo i kakvu djub...d u njima ima koje predvode te stranke jedino [*...*] ,pa zar nisu rekli da nema partijskog zaposljavanje [*...*]sto lazete i varate ovaj narod sram vas bilo .
Vesko Odgovori
Prolecno osvezenje za stranku i gradonacelnika. Predstava za građane, leti leti patak.
SOCIJALISTI Odgovori
Mi legalno izabrani Predsednici Mesnih organizacija nakon ove Odluke Statutarne komisije ocekujemo da sadasnje rukovodstvo SPS-a u Subotici podnese ostavke po HITNOM postupku i da se legalno izabere novo rukovodstvo!
Milica Odgovori
Cestitamo Statutarnoj komisiji sto je po preporuci naseg predsednika Ivice Dacica,donela ovakvu Odluku!
kontiki Odgovori
Kuća gori, a baba se češlja.
Bravo Odgovori
Da li ce Bajatovic sada konacno shvatiti da je ovo jos uvek SOCIJALISTICKA PARTIJA SRBIJE.....a ne Socijalisticka Partija Vojvodine!I ako mu se nesvidja u ovakvoj partiji put pod noge i napolje iz ove partije i onako samo steti ugledu partije!
cicmil Odgovori
Slobo Vojinovicu nije ti uspela operacija!!
:) Odgovori
Svaka cast i iskrene cestitke za ove ljude koji su se uspeli izboriti sa sadasnjim rukovodstvom [*...*] i dokazati istinu.
Sada treba da odgovaraju ovi koji su ih klevetali i nasilno zauzeli pozocije , a sve radi svoga interesa. Ma da imaju obraza sami bi napustili stranku jer ni jednoj stranci ne trebaju nasilnici.
Nebitno (Neša Glodur) Odgovori
Ubija nas partokratija zasnovana na nestručnosti. Obrni okreni, SVE se na kraju izrazito OPET svodi na izrazito ZAPOŠLJAVANJE izrazito nestručnih po izrazito PARTIJSKOJ liniji. Posebno je poražavajuće što sve stranke svoj podmladak takođe biraju izrazito po NESTRUČNOSTI jer samo tako TRADICIJA "leba bez motike, znanja i stručnosti" može da bude nastavljena. Kada pokušate da razgovarate sa partokratama shvatite koliko su zapravo odvojeni od realnosti i suštine koja JEDINO može da stvari pokrene napred. Oni su obuzeti svojim kvaziobrazovanjem, svojim masterima, magistraturama i doktoratima koji, realno, ništa ne vrede jer ne stvaraju NIŠTA pozitivno. Naprotiv, na delu je kataklizma svih društvenih činilaca.

Prof. Miodrag Zec nedavno reče:

"Imamo više magistara i doktora nauka nego novorođenih. Obrazovanje je ovde apsolutno potcenjeno. Kako sačuvati, recimo, autoritet nastavnice matematike ako je ona tako plaćena da ne može ni zub da popravi, pa đaci teraju sa njom šegu da je krezuba. Znamo li zašto nam odlaze najbolji? Zašto se ovde ne ceni znanje, najtalentovaniji se ismejavaju da su štreberi, i za njih se uglavnom nikada ne nađe mesta u važnim državnim institucijama. U razvijenom svetu znanje tretiraju kao prvoklasnu robu. Naši geniji, Tesla i Pupin su, nažalost, otišli da povećaju tehnološki potencijal Amerike. Jer, tamo oduvek postoje uslovi da genijalnost dođe do izražaja"

Ima toga još pametnog. Evo linka:

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/542428/Miodrag-Zec-Odlaze-nam-najbolji
mile Odgovori
Valjda nećete vratiti nazad (reabilitovati) Veljkovića, Božinovića, Dervu . . . Pa to je neverovatno. Demokrate su za vas mala deca. Vi ste neprevaziđeni (u kri.i.a.u).
djiraga Odgovori
Auuuuuuu....Odoše Skular i Crnogorac dovraga!
Ja Odgovori
Hahahahahaa.. Cirkus se vratio u naš grad!
Tina Turner Odgovori
Pravda je spora ali dostizna! Molimo gospodu Crnogorca i Vojinovica da se sad oglase. Hahaha
autonomija Odgovori
Opaa, vid ti uje. Ovde nikad nije dosdno. Ko tu dobija bitku a ko rat?
Vesko Odgovori
Suboticani su "zivnuli" kada su procitali ovu vest, a kako su tek ovi iskljuceni i ponovo vraceni.
Ima da nam krene, pa makar i naopacke.
bozzur Odgovori
tandara mandara broć!
Forest Gamp Odgovori
Tuziti redovnim putem na zemaljskom sudu.
Uvek u pravu Odgovori
Od ovih nabrojanih dvojica su mi se smučila za ceo život jer su moju bivšu firmu ("Agrokombinat") prodali tj. kupili "na kilu". To je korov koji ne znam ko može da iskoreni. Osim ovog "proslavili" su se u temeljnom uništavanju i unazađivanju Srbije duži niz godina što i danas uspešno čine. Pogledajte samo ko su im lideri i u lokalu i u Beogradu i sve će vam biti jasno.Crno-crvena kuga.
Alvatna Odgovori
Jako sam srecna sto ce ista gospoda voditi nas grad i javna preduzeca. Jos mi vise raduje sto nema
patijskog zaposljavanja. Sve sami strucnjaci, od kojih neki imaju i previse radnog iskustva u struci,
odnosno u partiji.
birač Odgovori
Samo jedno je sigurno. SPS je razbijen u Subotici, amožda i šire.
Od smrti Krkobabića ovo je najjači udar na cenzus SPS-PUPS-JS.
niko Odgovori
neka vrate u stranku sve koji su bili prvobitno izbaceni ali nema funkcija u javnim preduzecima pa da vidimo koliko su odani clanovi stranke ako nebudu imali licne koristi
fsb Odgovori
cirkusanija
vm090848 Odgovori
Vojinovic je rekao> Ko ne slusa, is < A posto on i njegovi nisu slusali Dacica, onda je sada njima <is>.
flora Odgovori
Varijanta, zavicajno zemljcka je propala. Pobedila je partijska opcija. Dacic, Veljkovic, SPS Subotice.
Vesko Odgovori
Srbija se saginjati nece. Sa ovim kandididatima nema neizvesnosti. Blago nama.
Dzoni Odgovori
Kako niko nije postavio sasvim jedno normalno pitanje-KAKO IH FUCKIN'NIJE SRAMOTA DA NAPISU -NISU HTELI DA ZAPOSLJAVAJU STRANACKE KADROVE?Svi znamo da je to istina ali nijedna stranka o tome ne govori javno a ovi su toliko silni da ih jednostavno bas briga.
nezaposlen Odgovori
Dokle će harat Voinović, on je sve uništio za čega se uhvatio to su na svojoj koži osetili zaposleni IKOMA, kada je on ( i njegovi crnogorci) postao većinski vlasnik IKOMA, počelo je čerupanje i uništavanje jedne dobre perspektivne firme, mašine su završile neke kod kuma a neke kod Matijevića a radnici na ulici i takav vodi PRIVREDNU KOMORU 20 godina.
Dokle više da ovaj narod trpi nestručne, pohlepne, neobrazovane, treba jedna opšta revolucija dosta su pljačkali i ojadili ovaj narod, a SPS treba zabranit oni su nas i doveli do ovakvog kolapsa, sa crnim đavolom bi sklopili savez samo da ostanu na VLASTI.
barbara Odgovori
A onda se neki čude zašto toliko ljudi napušta Suboticu ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.