Komentara: 38
Pregleda: 10244

Subotički socijalisti nisu isključeni iz stranke

23.03.2015. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Odluke novog rukovodstva subotičkog Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije da iz stranke isključi pet članova – Tomislava Veljkovića, Duška Stipanovića, Dragana Božinovića, Derva Ahmetovića i Predraga Bobića, poništene su od strane Statutarne komisije, krovnog tela stranke koje odlučuje o disciplinskim postupcima za koje su se članovi teretili, saznaje sajt subotica.com
Subotički socijalisti nisu isključeni iz stranke

Statutarna komisija, na sednici 20. marta, odlučila je „da Privremeni organ uprave nije imao ovlašćenja da 18. januara izrekne disciplinske mere isključenje po hitnom postupku“, da „Izvršni odbor Pokrajinskog odbora nije disciplinski organ koji o tome odlučuje“ i da su iznete „neistinite kvalifikacije i činjenice“ na račun Derva Ahmetovića, tadašnjeg v.d. direktora JKP „Subotička toplana“ i kandidata za direktora tog preduzeća, Dragana Božinovića, tadašnjeg v.d. direktora JKP „Subotica gasa“ i kandidata za direktora ovog preduzeća i Tomislava Veljkovića, zamenika gradonačelnika Subotice.

Kao razlozi za isključenje navedeni su i da je Veljković dao intervju „Subotičkim novinama“, Božinović „Politici“ a da je Ahmetović „zapošljavao lica koja nisu članovi partije“, što Statutarna komisija smatra neosnovanim razlozima.

Na istoj sednici, Statutarna komisija je poništila i zahteve za isključenje Duška Stipanovića i Predraga Bobića, odbornika u gradskom parlamentu, izrečene 1. marta na konstutivnoj sednici novog rukovodstva GrO, smatrajući da oni „svojim delovanjem nisu povredili Statut stranke, narušili njen ugled i nisu ugrozili saradnju sa koalicionim partnerima“. Komisija je usvojila prigovore da je „problem nastao zbog kandidata za direktore „Toplane“ i „Subotica gasa“, o kojima su bili upoznati najviši organi stranke, ali sa kojima se Privremeno rukovodstvo nije složilo te je zahtevalo da se umesto njih imenuju druga lica, iako su konkursi završeni a rokovi žalbe istekli“.

Odluke Statutarne komisije, koja je pored predsednika stranke Ivice Dačića i Glavnog odbora, jedino izabrano telo u partiji, nisu iznenadile subotičke socijaliste sa više decenijskim stažom u partiji.

- Dobili smo odluke Statutarne komisije koje su konačne i stupaju na snagu odmah, nisam iznenađen jer su optužbe za koje se teretim neosnovane i verovao sam da će to znati i nadležni organi.

– Kako je najavio gradonačelnik Jene Maglai, zbog situacije u dva značajna preduzeća, do kraja nedelje bi trebala da bude održana vanredna sednica Skupštine grada, na kojoj bi bile tačke o izboru direktora u „Toplani“ i „Subotica gasu“. Ove tačke su do sada dva puta bile na dnevnom redu, ali su na zahtev odborničke grupe SPS-a skinute sa njega.

U javnosti se nedavno pojavila informacija da su članovi odborničke grupe SPS-a prešli u redove Pokreta socijalista, ali se i ona pokazala kao neistinita - odbornička grupa SPS-PUPS-SBB ima i dalje šest članova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 38
Pregleda: 10244

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

sps

sps subotica

socijalistička partija srbije

Ivica Dačić

tomislav veljković

dragan božinović

predrag bobić

dušan stipanović

dervo ahmetović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.