Komentara: 5
Pregleda: 6011

Subotica i Palić popularne kongresne destinacije

26.11.2012. u 15:19h
Izvor: RTV Yueco
Kongresni turizam u Subotici je u poslednje vreme u porastu, na osnovu čega je Subotica od strane Turističke organizacije Srbije postavljena na treće mesto kongresnih destinacija u zemlji. Zahvaljujući kongresima, seminarima, stručnim skupovima, hoteli su popunjeni u toku proleća i jeseni, dok sami gosti takvih skupova ostavljaju i do pet puta više novca nego klasični turisti.
Subotica i Palić popularne kongresne destinacije

Za prvih devet meseci, u Subotici i na Paliću boravilo je preko 40.000 gostiju koji su ostvarili preko 78.000 noćenja.

Hotelsko kongresni i poslovni centar Galerija u Subotici čak 70 odsto svojih prihoda po pitanju noćenja ostvaruje od kongresnog turizma. Ovaj centar usmerio je svoje napore upravo na razvoj ovog vida turizma, tako da u ponudi imaju 700 mesta u nekoliko sala, zatim prenoćište i ishranu u okviru istog objekta, ali i opuštanje nakon konferencija uz velnes ili ugostiteljske sadržaje, dok su znamenitosti Subotice i Palića neizostavni u ponudi.

Zahvaljujući Galeriji i ostalim kongresnim kapacitetima u Subotici i na Paliću, Kongresni biro pri Turističkoj organizaciji Srbije stavio je Suboticu i Palić na treće mesto među kongresnim destinacijama u Srbiji, odmah posle Novog Sada i Beograda.

Nakon godinu dana od kako je kongresni turizam u Subotici i na Paliću predstavljen na drugačiji način, u Turističkoj organizaciji Subotice smatraju da su prvi rezultati već vidljivi. Tako je u septembru ove u odnosu na septembar prošle godine broj noćenja turista u gradu povećan je za petinu, od čega je broj stranih gostiju povećan za 35 odsto.

U prvih devet meseci 2012. godine Suboticu je posetilo skoro 27.000 gostiju, koji su ostvarili skoro 50.000 noćenja, dok je na Paliću boravilo njih 14.741, koji su noćili skoro 28.500 puta. Kada se pogledaju ove cifre, ispada da je prosečan boravak u Subotici i na Paliću dva noćenja, što se poklapa i sa prosečnom dužinom seminara i stručnih skupova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6011
Povezane teme
subotica palić mala gostiona hotel galleria seminari kongresna sala konferencija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.