Komentara: 4
Pregleda: 7603

Stefan Pot, mladi košarkaš iz Subotice osvojio svetsko srebro sa reprezentacijom Srbije

08.07.2013. u 16:09h
Stefan Pot, mladi plejmejker iz Subotice, sinoć je odličnom individualnom partijom (21 poen) doprineo lepom utisku juniorske košarkaške reprezentacije Srbije koja je sinoć u finalu juniorskog prvenstva sveta koje se prethodne dve nedelje održavalo u Poljskoj posle velike borbe u većini meča poražena od SAD 68:82 (22:26, 16:14, 14:17, 15:25).
Stefan Pot, mladi košarkaš iz Subotice osvojio svetsko srebro sa reprezentacijom Srbije

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije Vasilije Micić izabran je kao najbolji plejmejker u idelanu petorku Svetskog prvenstva u Češkoj. Pored Micića u idealnoj postavi šampionata našli su se još Dante Eksum (Australija), Dario Šarić (Hrvatska) kao i dva košarkaša pobedničke ekipe SAD, Džahil Okafor i Eron Gordon koji je ujedno proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Osvajanjem srebrne medalje juniori Srbije su ostvarili jedan od najvećih uspeha srpske košarke, posebno u poslednje vreme kada seniorima ne cvetaju ruže.

Trener juniora Srbije U19, Dejan Mijatović, prezadovoljan je učinkom svojih izabranika

- Dogovorili smo se pre meča da ostavimo srce na terenu, da igramo najbolje što znamo i umemo, učinimo sve kako bi posle finala mogli da se pogledamo u ogledalo i nikad se ne zapitamo da li smo mogli, više, bolje.

Ginuli su za pobedu od samog početka, pružali žestok otpor Amerikancima više od 30 minuta. Sve smo pokušali, ali ipak nismo uspeli.

U svakom slučaju, ovi sjajni momci, na koje svi moramo da budemo ponosni, zaslužuju sve čestitke. Oni će još dosta puta obradovati navijače u Srbiji, potrebno je samo da im obezbedimo ambijent i uslove u kojima će se razvijati i još više napredovati – izjavio je Mijatović.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 7603
Povezane teme

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.