• Pregleda: 8273

Šta je uradila Demokratska stranka za Suboticu i u Subotici?

Šta je uradila Demokratska stranka za Suboticu i u Subotici?

"Kao učesnik i najodgovorniji nosilac aktivnosti u većini Mesnih zajednica i subotičkoj lokalnoj samoupravi, Demokratska stranka je u proteklom četvorogodišnjem periodu imala presudnu ulogu u razvoju i unapređenju infrastrukturnog opremanja mesnih zajednica i teritorije grada kao celine" - saopštile su demokrate na press konferenciji.

Demokrate su iznele da je u proteklom periodu izgrađeno je više od 32 kilometara vodovodne mreže, a izgrađena je i kanalizacija dužine 9 kilometara, u poslednje četiri godine ulaganja u toplovodnu mrežu iznosila su 556 miliona dinara, a 12 mesnih zajednica opremljeno je gasovodom.

U ovogodišnjoj građevinskoj sezoni, po rečima demokrata, biće asfaltirano preko 40 i rekonstruisano više od deset ulica uključujući i one ulice oštećene prilikom transportovanja peska.

Na press konferenciji je istaknuto da izvršeno postavljanje novih rasvetnih tela u svim mesnim zajednicama, u vrednosti od 250 miliona dinara, a osvetljena su školska dvorišta, sportski tereni i dečja igrališta. Takođe je, po rečima demokrata, izgrađeno 25 novih, a obnovljeno je 20 starih dečjih igrališta, a izgrađeno je i 14 sportskih terena.

http://www.subotica.com/files/news/4/8/1/7481/7481-demokrate2.jpg

Rekonstruisani su domovi kulture, objekti mesnih zajednica, izgrađen multifunkcionalni objekat u MZ Zorka, rekonstruisano više fasada i krovova. Na Paliću je u toku ili su završeni radovi vredni 296 miliona dinara, iznele su demokrate. Pribavljeno je preko 2 miliona kvadratnih metara zemljišta predviđenog za ulaganja investitora, a u cilju otvaranja novih radnih mesta.

Otvoreni su novi gerontološki klubovi u četiri mesne zajednice, a služba pomoći u kući staračkim domaćinstvima proširena je na teritoriju cele Subotice. Otvorene su i tri nove ambulante. Organizovan je veliki broj akcija čišćenja mesnih zajednica i sanacija divljih deponija. Demokrate smatraju da je učinjeno sasvim dovoljno, odbacujući kritike opozicije na tempo rada.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

52
S Odgovori
Hahahahaha.Pa ko ovima jos veruje?Pa ovi nista drugo nerade osim sto gledaju svoju korist na svakom cosku.Ode i Subotica i Srbija sve skupa u da ne kazem sta,ma sta ode,vec je otisla.Sramota sta su napravili od ove drzave.
Slika Odgovori
ima ovde na slici i nekoliko dobrih ljudi. danas sam sreo jednog u liftu, političara, 20 godina u politici koji mi je rekao: ako nisi počeo da se baviš politikom, nemoj nikad. Nije DS.
Novak Djokovic Odgovori
Ja im verujem ! DS je ipak bolji od svih ovih ostalih!
Sasa Odgovori
Danas je prvi jun a citajuci ovu vest pomislio sam da je prvi april !
klovnovi Odgovori
zaboravili ste najvaznije da pomenete,a to su nova parking mesta. a sta ste tek unistili to ne pominjete? koliko je fabrika ostalo u gradu,koje jos rade? ucinite nam uslugu i idite svi u honduras,unistili ste nam grad!
pera Odgovori
Cccccc...Nema kraju smeha,uradili su ,kako nisu; nastavili unistavanje severa,likvidirali fidelinku,zatvorili zorku i jos malo pa azotaru.Rasturili pozoriste,sada i zenski strand.Samo se Gdin Dulic i Cakanj sire.Gde god se neka crkavica moze zaraditi evo njih.To su rezultati koje gledamo 10-20 godina.Zaboravio sam nekoliko kruznih tokova.Od bazena nista,de lago,mago i slicno sve preuzele Demokrate.30000 nezaposlenih,2000 kod Gosp.Djordjevica,svi na lekovima.Sitni pijuni po zatvorima(mladi naivni dileri),normali su pobegli gde su stigli BG,NS,Segedin,Pesta i slicno.Ostali penzosi (trecina).
Mislim da zasluzuju glasove kao i ostali!
Srdjan Djokovic Odgovori
Uskoro će izbori (3 izbora, mesni, lokalni, republički). Sami građani će da kažu.
Милан Јабланов Odgovori
Чуо сам и да ће ДС делити бесплатне пропуснице радницима Севера и Фиделинке за улаз на затворени базен!!!
S Odgovori
@Novak Djokovic
Mora da si ovo rekao dvosmisleno.Ako nisi,e onda imas problem.Ili si pak njihov clan,pa skaces i igras kako oni sviraju.Imao sam dosta prilike da upoznam ljude iz DS-a.Za neke,mlade pre svega,mogu da kazem da su ograniceni i da su toliko upoznati sa politikom ko Karleusa sa pevanjem.Bukvalno ne znaju da nabroje ministre iz njihove stranke,a ne znaju ni osnovna politicka desavanja.Ali tamo su svi iz nekog interesa.A kako i ne bi,kada vidim DS ih zaposlio po opstini,komunalnim preduzecima itd.
booba Odgovori
Odgovor na naslovno pitanje: nista dobro,nezaposlenih kao pleve.......nemojte vise o njima ni pisati,mislim da im niko ne veruje ni rec.
booba Odgovori
ne objavljujete negativne komentare?
ledenjak Odgovori
Ja se nešto razmišljam da se učlanim u taj kako se zove već ds Siguran posao , dobra plata ,nesme niko da te dira Ako si nezaposlen možeš da biraš posao ( makar i da si mutav) Ima beneficija koliko hoćeš . RAJ
gogovs Odgovori
Neverovatno drustvo...instruktor voznje,kamiondzija,propali stampar.Sto se kaze u narodu,sve moj do mojega.Gospodin za mikrofonom je prosto hodajuca elokvencija,takav vokabular koji se moze cuti je prava retkost.Doduse i gospodina bivseg stampara lice ne ukazuje na eventualnu gadljivost kada su zakulisne radnje u pitanju.Naravno ovo je slobodna procena.Pozdrav svima
suboticanka Odgovori
Odakle im morala da pričaju šta su dobro uradili?!
Oni su samo za sebe dobre stvari uradili, zauzeli dobre poslove i dobre plate, jedino je njima dobro!
Tamara Odgovori
Šta je uradila demokratska stranka?
UPROPASTILA sve što je dotakla u ovom gradu!
To je sada već svima jasno u ovom gradu.
gogovs Odgovori
Bolje sacuvati to malo obraza ako je to jos kome bitno,nego se prodati za clansku knjizicu.Znam da se od obraza ne zivi ali miran san i savest nemaju cenu.Nemojte pomisliti da je ovo neka moralna pridika(lekcija) ali sa svojim pravoslavnim stablom unazad par vekova,u situaciji pod moranje,pre bih se obratio gospodinu Pastoru i njegovoj partiji,nego ovoj intelektualnoj eliti.Naravno cinican sam do bola u pretposlednjoj recenici.
medo Odgovori
pa ko jos veruje vama, zar zaista mislite da je narod lud i da nista ne vidi . Pa ljudi vi ste proslost za Srbiju .
Ogorceni gradjanin Odgovori
Znaci stvarno ne znam rec koja nije ruzna i uvredljiva da upotrebim za ove postenjacine na slici!Totalno ste unistili gradsku privredu i ekonomiju,ono sto Milosevic nije unistio vi ste dokusirili sa vasim koalicionim partnerima DSS-om i onim G17+ i kajem se sto sam verovao u Ds i glasao za vas.Ali zaboravite na moj glas i glasove moje porodice.Jos naslov za smejanje ljudima u lice STA JE URADILA demokratska stranka(namerno malim).
makova sedmica Odgovori
ZASTO SU SKLONJENE MASINE SA PARTIZANSKIH BAZA I 51 DIVIZIJE.
CIM JE PROSLO SLIKANJE MASINE ODOSE *** cenzurisano ***
Sting Odgovori
Ništa me ne boli toliko koliko koalicija sa DSS-om, sa tim ste sve uradili, za sva vremena !!!
Mikloš Odgovori
@pera
Sever, Fidelinka, Azotara... Sve rezultat propalih privatizacija, koje NISU u nadležnosti lokalne samouprave. Popularno je kritikovati, svestan sam ja toga, ali za ove slučajeve se lokalna samouprava NE MOŽE okriviti. Upravo suprotno, pogledajte primer Bratstva. Lokalna samouprava je na sjajan način, uz velike napore, uspela da reši problem koji joj je nametnut sa republičkog nivoa.
Zoki Odgovori
Čitam komentare, vidim kritike, ali niko ne predlaže rešenja, niko ne govori ko je bolji...
Cannibal Odgovori
Лично, мислим да ће ДС да растури противнике ко стајњак по њиви, ово је прилично импресивна листа резултата.

Али то не значи да ћу аутоматски гласати за њих - већ ћу овде направити такмичење за мој глас који баш доста вреди. Правило је просто - мораћете да ми презентујете добре аргументе због којих бих гласао за неку другу партију, а ја обећавам да ћу то и урадити уколико успете да ме убедите у бољи избор.
Milan Odgovori
Sve je to lepo ali od ovoga što su pobrojali nema ničega što može pružiti nadu za bolji život građana Subotice, zapošljavanje... Tako na primer političari u opštini Inđija svakodnevno se bave otvaranjem novih fabrika a ove tekuće stvari u vidu održavanja infrastrukture, puteva, socijalna pitanja... bilo bi im smešno kada bi i spomenuli.
Grinder Odgovori
Ema Goldman je još davno rekla: "Kada bi glasanje išta promenilo, načinili bi ga nezakonitim".
Pa ti glasaj i dalje, naivčino!
Legija Odgovori
@makova sedmica:
isto to su uradili i u mojoj ulici 2007. godine, došli sa bagerima i valjkovima, malo poravnali ulicu i nestali, od tada ih nisam video.
bunjevac Odgovori
Gospodo, zaboravili ste da se pohvalite šta ste za sebe uradili! Niste se pohvalili kako ste za mandata u radno vreme, i pored posla i političke aktivnosti preko noći pozavršavali fakultete. Niste se pohvalili kako ste pozapošljavali svoje babe , dede, stričeve, strine, ujne, decu i štricimicike. Niste se pohvalili kako ste došli iz neke nedođije goli i bosi pa sad stekli neprocenjivu imovinu. Niste se pohvalili koliko ste pokopali porodica ostavivši ih bez prihoda za život. Niste se pohvalili na hiljade obećanja koje niste ispunili. Kome nije došlo do mozga stajući 49 puta na grabulje nek stane i 50-ti.
Gradjanin Odgovori
kako je lepo i lako dičiti se svemu što je urađeno i to prepisati samo nama DS-u, pa tako i rešenje problema Bratstva za koje ama nemati ni trunke zasluge. Rasveta je gradu Subotici poklonila 25 miliona eura za uzvrat jer je ona osvetlila gradsku kuću. Da li ste vi gospodo iz DS, kročili van samog centra grada i videli kako građani žive, po čemu gacaju. Asfaltirate samo kada nadolaze izbori, to je dobro ali onda predlažem da izbori budu svaka tri meseca i cela Subotica bi imala asfalt, vodovod, kanalizaciju, sportske terene, dečije igrališta... ali pošto su izbori svake četvrte godine, mi ćemo svae četvrte godine imati po koju asfaltiranu ulicu. Zato gospodo iz DS-a , pogledajte šta ste obećali a šta uradili, nemojte se kititi tuđim perjem, to je i Milošević radio i znamo gde je završio 2000-de, IZGUBIO je izbore, a i vi ćete SADA!
Cannibal Odgovori
Занимљиво је да сви најављују како неће да гласају за ДС, али се у исто време стиде да кажу за коју ће тачно странку да гласају како би скинули ДС са власти. Зашто би се неко срамио сопственог избора? Је ли толико лош да га не сме изнети у јавност?
danko Odgovori
izgradjeno 25 i obnovljeno 20 igralista,bas bih voleo da vidim tih 45 igralista,nisam siguran da u gradu postoji 20 igralista.kojih 14 sportskih terena?ja nisam video ni jedan...na palicu sam video novi poluput,one kockice koje su postavljene na manje od polovine palica.sto se tice puteva to su radile i sve prethodne vlasti,a sto se tice vodovoda,gasa i slicnog to placaju gradjani,znaci da se uvuce voda kosta oko 250 evra,i sta su onda oni uradili??NISTA STO SE VIDI.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.