Komentara: 32
Pregleda: 3898

Šoralov: Deset puta manje migranata nego letos, situacija pod kontrolom

24.01.2023. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Situacija sa migrantima u Subotici je mirna i pod kontrolom, poručio je načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov i dodao da na teritoriji našeg grada trenutno ima oko 400 migranata, odnosno deset puta manje nego pre pola godine. Mirno je i u Prihvatnom centru u kom sada boravi oko 200 osoba, pretežno iz Avganistana, Sirije i Maroka.
Šoralov: Deset puta manje migranata nego letos, situacija pod kontrolom

Slika u Prihvatnom centru i oko njega sasvim je drugačija od one koju smo imali priliku da vidimo letos. Migranata je znatno manje, svi šatori su ukonjeni, a rastinje pokošeno. U centru nailazimo na Muhameda Hakima iz Avganistana koji tu boravi već mesec dana.

Šoralov: Deset puta manje migranata nego letos, situacija pod kontrolom- Nisam pokušavao da pređem granicu - priča Muhamed, ali ne želi da iznosi detalje - Ne žnam još uvek gde ću otići, možda u Nemačku.

Gde i na koji način prelaze državnu granicu ne žele da otkrivaju ni drugi migranti iz Prihvatnog centra, a nadležni poručuju da ih ovde trenutno boravi nešto manje od 200 i da se ne zadržavaju dugo.

- Nedavno su kapaciteti prošireni dogradnjom jednog objekta u koji je smešteno 40 kreveta. Sada možemo da primimo 220 lica, ali u poslednje vreme u centru boravi manje od 200 migranata, pretežno iz Avganistana, Sirije, Maroka i Tunisa - poručuje Siniša Marković, upravnik Prihvatnog centra - Oni se ovde zadržavaju od nekoliko dana do nekoliko nedelja, a imamo možda 20 muškaraca koji su ovde nekoliko meseci.

Šoralov: Deset puta manje migranata nego letos, situacija pod kontrolomTokom letnjih meseci u našem gradu boravilo je oko 4 hiljade migranata, a načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov navodi da je, zahvaljujući brojnim merama i akcijama, migranata trenutno deset puta manje nego pre pola godine.

Šoralov: Deset puta manje migranata nego letos, situacija pod kontrolom- Kroz brojne akcije koje zajednički realizuju sve nadležne ustanove i institucije poslali smo jasnu poruku migrantima - kroz Suboticu ne mogu da pređu državnu granicu. Efekti se najbolje vide u Prihvatnom centru gde je u julu bilo više od 400 osoba, a danas ih je manje od 200. Rešen je i problem sa migrantima na teritoriji grada. Letos ih je bilo više od 4 hiljade, a sada ih ima između 300 i 400 - objašnjava Šoralov i dodaje da još uvek postoje manji problemi u šumi - U šumi smo uklonili ilegalne kampove i šatore, ali velika količina otpada je još uvek prisutna. Naredne nedelje pokušaću da organizujem sastanak sa komunalnim preduzećima i upravljačem zaštićenih područja kako bismo zajednički rešili ovaj problem - najavio je Šoralov.

Šoralov: Deset puta manje migranata nego letos, situacija pod kontrolom

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 3 časova
Komentara: 32
Pregleda: 3898
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

prihvatni centar

severnobački okrug

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.