Komentara: 24
Pregleda: 4383

"Solidarnost" i "Centar Tito" protestuju 1. maja

29.04.2013. u 15:56h
Izvor: RTV Yueco
Udruženja gradjana Solidarnost i Centar Tito organizuju 1. maja u 11 sati na Trgu Slobode protestni performans pod naslovom "Bez reindustrijalizacije nema razvoja Subotice".
"Solidarnost" i "Centar Tito" protestuju 1. maja

Članovi ovog udruženja planiraju da pokažu sa kakvom smo industrijom, fabrikama, raspolagali, i šta je danas sa njima i njihovim radnicima. Na ovom skupu će istaći i zahteve prema vlastima u Subotici i šire.

U 12 sati će prošetati do bioskopa "Lifka", u znak sećanja na veliki radnički skup  koji je na tom mestu održan 1. maja 1928. godine. Na tom skupu u Sali i u dvorištu zgrade predsedavao je Đuro Pucar Stari prisustvovalo je 3 hiljade radnika, što je poruka i danas: da samo ako se organizujemo i ukoliko smo jedinstveni, možemo se izboriti za promenu svog položaja koji je danas sličan onom u robovlasničkom društvu.

Nikad u težoj situaciji, ogoljenije, eksploatisani radnici i preko 20.000 nezaposlenih u Subotici nisu u poslednjih 25 godina dočekivali svoj "praznik", 1. maj. Oni koji toga dana hoće da slave, ili nisu svesni realne situacije ili pripadaju sloju onih 5% kojima ovakva tranzicija odgovara, da korupcijom i mešetarenjem pune samo svoje džepove, navodi se izmedju ostalog u saopštenju u kojem se nagalšava da političke elite od Subotice do Beograda nisu svesne i ne mare za propast privrede, niti se staraju o tome da se radikalnim merama smanji broj nezaposlenih, da ljudi žive od svog rada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 4383
Povezane teme

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.