Komentara: 13
Pregleda: 5703

Sneg pao - putevi čisti

07.01.2013. u 18:50h
Izvor: RTV Yueco
Sneg koji je počeo da pada na Badnji dan i koji je dodatno ulepšao praznik, nije stvorio veće probleme putarima. Sneg je počeo da pada na prostoru severne i zapadne bačke, ali je do ponoći prestao da pada.
Sneg pao - putevi čisti

Preduzeće Vojput je angažovalo je mehanizaciju za čišćenje puteva i do ranih jutranjih časova sav posao je završen. U čišćenju snega pomogla je i kiša, koja je sneg rastopila i kasnije vetar, koji je saobraćajnice osušio.

Na prvi dan Božića saobraćajnice u gradu su prohodne i suve, kao da snega nije ni bilo. Ostali su samo vidljivi ostaci rizle, koja je potpomogla u rastapanju snega.

Preduzeće Vojput pokrenulo je svoju mehanizaciju na prostoru Severne i Zapadne Bačke, kao i preko Tise na Banatskoj strani. Na prostoru Subotice, Bačke Topole i Sente osim posipanja odmrzivnih sredstava bilo je potrebno angažovati mehanizaciju za čišćenje snega.

Iako je sneg bio slabijeg intenziteta, putari su ga spremno dočekali. Sa druge strane, svim pravoslavnim vernicima sneg je ulepšao Badnje veče, kao i prve minute Božića, s obzirom na to da je prestao da pada nešto posle ponoći. Po verovanju, ukoliko sneg pada na dan Božića, godina će biti plodna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 5703
Povezane teme

vojput

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.