Komentara: 4
Pregleda: 4125

Slabo interesovanje za kredite Fonda za razvoj poljoprivrede

06.06.2013. u 19:16h
Izvor: RTV City
Na Konkurs koji je raspisao Fond za razvoj poljoprivrede Grada Subotice za dodelu srednjeročnih kredita za finansiranje poljoprivredne proizvodnje, koji je zatvoren 27 maja, broj podnosilaca zahteva je manji od očekivanog.
Slabo interesovanje za kredite Fonda za razvoj poljoprivrede

Da podsetimo, ovo je drugi od predviđena 3 konkursa fonda za ovu godinu koji je, ovaj put bio usmeren ka finansiranju pčelarske proizvodnje, proizvodnje pečuraka i podizanju staklenika i plastenika.  Za sredstva u visini od 10 miliona dinara prijavilo se 9 kandidata . Pet njih konkurisalo je sa zahtevom za podizanje staklenika i plastenika, dok su po dva konkurisala za sredstva namenjena za pčelarsku proizvodnju i proizvodnju pečuraka. Ukupna visina sredstava po osnovu zahteva je nešto ispod 7 miliona dinara.

Ivan Budimčević iz Fonda za razvoj poljoprivrede predpostavlja da su razlozi slabe  zainteresovanosti  za kredit, čudna događanja u pčelarskoj proizvodnji i kao jedan od primera navodi veliki pomor pčela koji je zabeležen u prethodnom periodu.

„ Raspon traženih sredstava  bio je od 300 hiljada do milion dinara, što nam govori da proizvođači sa priličnom rezervom u ove aranžmane. „- rekao je Budimčević i ovom prilikom najavio naredni konkurs.

„ Sledeći krug srednjeročnih kredita će biti u oktobru mesecu ove godine. Na raspolaganja je 10 miliona dinara koji će biti namenjeni  kupovini zemljišta i pogonskih i priključnih mašina.“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4125
Povezane teme

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.