• Pregleda: 3757

Seoske igre bez granica u nedelju na Bikovu

Društvo istraživača "Horizont" iz Subotice organizuje 10. Seoske igre bez granica na Bikovu. Manifestacija će se održati u nedelju, 15. jula, u parku Osnovne škole "Sveti Sava".
Seoske igre bez granica u nedelju na Bikovu

Otvaranje Igara zakazano je za 8 časova, dok će prva igra započeti u pola sata kasnije. Svih deset igara inspirisano je seoskim motivima i igrama koje su se nekada igrale na selu, stoga će učesnicima glavni rekviziti biti slama, štule, đeram, gigantske praćke, kolica, kukuruz i drugi.

Nadmetanje će se završiti u 17 časova i 30 minuta, nakon čega će uslediti sabiranje glasova, proglašenje pobednika i dodela tradicionalnih specijalnih nagrada.

Interesovanje za Seoske igre bez granica je ove godine najveće do sada. U igrama će se takmičiti ukupno 20 ekipa, među kojima su ekipe iz Zagreba, Beograda, Subotice, Bačke Topole, Tavankuta, Žednika, Klise, Verušića, Đurđina i Bikova.

Kako se u sklopu Seoskih igara bez granica organizuje i treći dvonedeljni Međunarodni volonterski kamp, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, u Igrama će učestvovati i volonteri koji borave na kampu. Ovo igrama daje međunarodni karakter, jer su volonteri iz Španije, Portugalije, Turske i Francuske.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

3
Shandor Odgovori
Oćemo li izać iz grupe?
Branko Odgovori
Bravo
Clown Odgovori
Zeljko Peceric je glavni risar!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.