Komentara: 9
Pregleda: 6077

Seoska proslava podelila Bačko Dušanovo

11.07.2018. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Meštani Bačkog Dušanova minulog vikenda proslavili su Slavu sela Ivanjdan i Dan mesne zajednice 7. juli. Za mnoge je to jedan isti dan, ali za Dušanovčane je to prilika da se organizuju dve proslave – crkvena i građanska, te je za vreme bogosluženja na obližnjem stadionu igrana fudbalska utakmica.
Seoska proslava podelila Bačko Dušanovo

Po rečima čitateljke koja se obratila našoj redakciji, nikada do sada se nije desilo da se dok sveštenik drži liturgiju samo deset metara dalje igra fudbalska utakmica.

- Svi su ostali bez teksta. Kada su posle crkvene ceremonije gosti otišli u Dom kulture na večeru, sveštenik iz Novog Žednika nije mogao da održi molitvu jer je pored na košarkaškom terenu bio postavljen šator gde je treštala muzika. Kaže da za vreme komunizma nije bilo tako – priča meštanka Dušanova. - Zbog sukoba pojedinaca sa ljudima u crkvi selo je podeljeno, ali nikada do sada se nije desila ovkva sramota. Bilo je nekoliko popova, sveštenik iz Novog Sada koji godinama dolazi ostao je bez teksta. Ovo je bilo i strašno i žalosno, da se vremenski nisu mogli dogovoriti, da utakmica bude pre ili posle liturgije.

Seoska proslava podelila Bačko Dušanovo

Predsednik Saveta MZ Nikola Uzelac ove navode ne demantuje i objašnjava da se u 7. juli u selu proslavlja se od 1950., a  Ivanjdan posle 2000 godine.

- Fudbalska utakmica se uvek igrala subotom, a ove godine je i Ivanjdan takođe pao u subotu. Imali smo puno gostiju, prijatelja i donatora, koje smo morali da smestimo i ugostimo, a kako su zbog svadbi svi prostori i konobari iz Čantavira bili zauzeti, na košarkaškom terenu postavili smo šator – objašnjava Uzelac i podseća da je kao odbornik Skupštine grada ličnu uticao da selo dobije projektnu dokumentaciju za izgradnju crkve. - Od ukupnog budžeta od 100.000 dinara, MZ je polovinu dala za crkvenu proslavu. Svi gosti su bili zadovoljni a ako neko ima primedbi neka se javi meni lično.

Seoska proslava podelila Bačko Dušanovo

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6077
Povezane teme

bačko dušanovo

seoska slava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.