Komentara: 7
Pregleda: 3556

Sedmogodišnji Vukašin osvojio srebro na Međunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

09.07.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Vukašin Vuković (7) doneo je srebro sa nedavno održane Međunarodne Olimpijade u mentalnoj aritmetici, na kojoj su učestvovala deca iz 10 zemalja.
Sedmogodišnji Vukašin osvojio srebro na Međunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Našeg mladog sugrađanina, koji je briljantnim računom zauzeo drugo mesto, ljubav prema matematici odvela je u školu "Malac-genijalac" gde je spoznao osnove mentalne aritmetike.

- Bilo mi je zabavno, upoznao sam drugu decu, pa smo se sem računanja i družili, slušali muziku, pevali. Stekao sam nove drugare. Zadovoljan sam takmičenjem. - rekao je Vukašin Vuković, i opisao kako izgledaju časovi mentalne aritmetike - Mama me je odvela u školicu zato što volim matematiku. Tamo računamo uz pomoć abakusa, to je jedna računaljka. Radimo sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje. Kada ne učimo, onda imamo testove - na laptopu idu zadaci a mi računamo. Mentalna aritmetika je računanje u glavi, kada ispred sebe zamišljam abakus. To uopšte nije teško, a jako je zanimljivo.

Sedmogodišnji Vukašin osvojio srebro na Međunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmeticiVukašin u školu mentalne aritmetike ide deset meseci, a ponosna mama, Jelena Vuković, potvrdila je da je glavni "krivac". 

 - Najpre je meni delovalo zanimljivo, a prepoznala sam da on ima potencijal za to, da ima kliker, pa sam ga odvela, da vidi kako izgleda. Ispostavilo se kao dobra ideja, krenuo je u septembru, a Nina, njegov predavač, ubrzo nam je saopštila da bi mogao da ide na takmičenje. I sami smo bili iznenađeni, ali smo joj prepustili, kako ona odluči - rekla je ona.

Sedmogodišnji Vukašin osvojio srebro na Međunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmeticiUčesnici su na takmičenju bili podeljeni po uzrastu, i po upisnim grupama, kako i pohađaju časove. 

- Vukašin od septembra pohađa našu školu, tako da se takmičio sa decom koja su se upisala u istom periodu. To su sve deca uzrasta do 7 godina, što je najmlađa grupa na našem programu, od 5 godina, do predškolskog. Svaka škola šalje svoje predstavnike, onu decu koja se pokažu kao najbolja. Kod nas je to bio Vukašin, i zato je on imao dodatne pripremne časove. Jako je brzo sve savladao, spremali smo se oko 2 meseca. Ovaj pehar rezulatat je njegovog truda i rada - zaključila je Nina Tomanić, predavač iz škole "Malac genijalac".

Sedmogodišnji Vukašin osvojio srebro na Međunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 3556
Povezane teme

mentalna aritmetika

mentalna aritmetika za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.