Komentara: 3
Pregleda: 2441
Foto

Sedam godina dualnog obrazovanja u Politehničkoj školi

27.06.2023. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Sedam godina dualnog obrazovanja u Politehničkoj školi

Kada je pre sedam godina u Politehničkoj školu uveden dualni model obrazovanja, ona je bila jedna od retkih u našoj zemlji koja se odvažila na taj korak. Primer dobre prakse naveo je i druge škole da to učine a Politehnička škola je za ovih sedam godina na ovaj način na put izvela veliki broj đaka.

- „Operater za izradu nameštaja“ je 2016.godine bio prvi obrazovni profil po dualnom modelu. Ovaj profil je i danas jedan od najznačajnijih po dulanom modelu i podržava ga osam kompanija – podseća Iso Planić, direktor Politehničke škole. - Osim njega, tu je i smer „tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje“, a u dualni model obrazovanja za ovaj profil ušli smo sa kompanijama „IT klastera“.  To je bio jedan veliki iskorak u radu naše škole.

Sedam godina dualnog obrazovanja u Politehničkoj školi

Za njim su došli i drugi profili, pre svega „rukovalac građevinskom mehanizacijom“, „operater osnovnih građevinskih radova“ i  „tehničar obrade štampe“.

- Naše težnje su da se uvode novi obrazovni profili, da se povezujemo i sarađujemo sa kompanijama i na taj način doprinosimo kako njihovom uspehu, tako i karijernom vođenju naših đaka. U dualnom obrazovanju svi dobijaju - deca kvalitetnije obrazovanje, jer škola nije u mogućnosti da kupi najsavremenije softvere, građevinske mašine, niti da angažuje vrsne stručnjake – ističe direktor. – Đaci koji žele mogu po završetku škole da ostanu u kompanijama, da nastave da rade i usavršavaju se.

Među kompanijama koja sarađuje sa Politehničkom školom je i „Vojput“.

Sedam godina dualnog obrazovanja u Politehničkoj školi- Drago nam je što možemo deci koja se upišu na smer da pružimo mogućnost da se sretnu sa građevinskim mašinama, da rade na njima i da kada završe školovanje mogu da se zaposle kod nas. To je važno i za njihovo obrazovanje, ali i za formiranje našeg kadra – objašnjava Dejan Savić iz kompanije „Vojput“.

Izvor: Subotica.com
Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi Sedam godina dualnog modela u Politehničkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2441
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

dualno obrazovanje

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.