Komentara: 10
Pregleda: 3508

Sastanak na temu reindustrijalizacije bivših subotičkih privrednih giganata

30.05.2013. u 13:31h
Izvor: RTV Yueco
Članovi udruženja Solidarnost razgovarali su sa gradonačelnikom Subotice Modestom Dulićem na temu reindustrijalizacije u Subotici, o tome šta ko treba da uradi na revitalizaciji proizvodnje u Severu, Mladosti i Azotari.
Sastanak na temu reindustrijalizacije bivših subotičkih privrednih giganata

Dogovoreno je da gradonačelnik Subotice MUP-u, Policijskoj upravi Subotica i Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici uputi zahtev da se gradskoj upravi dostavi informacija o tome šta je urađeno po krivičnim prijavama UG SU "Solidarnost" za "Sever", "Mladost" i zatraži da se što hitnije reše ovi predmeti. "Solidarnost" smatra da se na ovaj način ne narušava nezavisnost u radu ovih državnih organa nego da se podstiče njihova aktivnost na zaštiti državne svojine i da se stvore uslovi za zapošljavanje većeg broja radnika (u ove tri firme njih oko 1.000).

Kao drugi zadatak dogovoreno je  da "Solidarnost" sačini polazne osnove polazne osnove za reindustrijalizaciju  pomenute tri firme, po fazama, i da ga prezentuje organima samouprave grada Subotice. Realizacija tog plana bio bi jedan od vidova praktične primene Strategije održivog razvoja Subotice do 2022. godine, čiji sastavni deo je i reindustrijalizacija u Subotici. "Solidarnost" je takodje dostavio predlog da park i trg ispred SRC "Prozivka" (bazen) dobiju ime Plato Verice Barać koja je bila predsednik komisije za borbu protiv korupcije. Ovaj predlog dat je imajući u vidu da je MZ "Prozivka" većinom radničko naselje, za čije se interese ova hrabra žena i beskompromisni borac do kraja života borila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3508
Povezane teme

radnici Severa

udruženje solidarnost

azotara

fabrika mladost

fabrika sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.