Komentara: 7
Pregleda: 3954

Saopštenje LSV

12.05.2012. u 19:39h
Izvor: RTV Yueco
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa ponosom ističe da je podršku sugrađana na izborima dobio zahvaljujući beskompromisnoj borbi za ostvarivanje interesa svih gradjana i gradjanki Subotice i Vojvodine.
Saopštenje LSV

Naši sugrađani su nam poklonili poverenje jer znaju da ih nikada, kao što to nismo uradili ni u proteklim godinama, nećemo izneveriti ni po koju cenu, pa ni po cenu funkcija i fotelja, što smo već bezbroj puta dokazali. Takođe znaju da se nikada nećemo libiti da kažemo istinu i da ćemo se za nju zalagati i onda kada to nije popularno. Zna to dobro i Savez vojvođanskih Mađara. Ali izgleda da im sada nije u interesu da to priznaju.

Tvrditi da je rezultat Lige socijaldemokrata Vojvodine neverovatan i gorostasan je daleko od istine. On bi svakako to bio da smo osvojili apsolutnu većinu glasova i da sami možemo formirati gradsku ili pokrajinsku većinu. Međutim, svako može da se uveri, prema dosadašnjim rezultatima izbora iz 2008. godine i izbora za članove Skupština MZ u Subotici održanih 2011. godine da naš izborni rezultat nije slučajan i da je posledica vrednog rada i upornosti.

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine smatraju da svako ko dobije poverenje da obavlja neku funkciju treba da je obavlja u najboljem interesu onih koji su mu to poverenje poklonili i to bez reklamersva i prevelike medijske pažnje.

Takođe smo smatrali da nije potrebno nemilice trošiti novac kojeg u našoj zemlji nema dovoljno na neumerenu predizbornu kampanju.

Voleli bi da nam SVM objasni od koga je sve i na koji način je dobio novac koji je u prilično velikoj količini trošio u kampanji.

Postavljamo i pitanje da li je optuživanje Lige socijaldemokrata Vojvodine da je nečasnim putem došla do izbornog rezultata, način za pravdanje uludo protraćenog novca? Liga socijaldemokrata Vojvodine je odlučila da protiv predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, gospodina Ištvana Pastora u ponedeljak podnese krivičnu prijavu, ukoliko do tada ne povuče date izjave na račun izbornog rezultata Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Sasvim je jasno da svako ko posumnja u regularnost izborne procedure ima pravo i obavezu da odmah reaguje prigovorom, kao i da zatraži uvid u izborni materijal.

To je na samom početku, kod utvrđivanja prava na članstvo u proširenom sastavu biračkih odbora uradio i Gradski Odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine, kada smo bili nezadovoljna Odlukom Gradske izborne komisije. Uložili smo blagovremeni prigovor i žalbu Upravnom sudu u Beogradu i na legalan naćin ostvarili svoje pravo. Podsećamo da tada nismo pravili nikakav cirkus od toga, kakav danas prave oni koji su izgubili izbore.

Ako im je stalo do legalnosti zašto nisu blagovremeno ulagali prigovore na izbornu proceduru kao što smo to mi uradili? Zašto traže nezakonito produženje roka pregledavanja izbornog materijala? Zašto su se setili tek nakon četiri dana da nešto ne valja?

Zašto sada prozivaju svoje članove, kojih je bilo na hiljade u kontroli, kao nesposobne i neodgovorne? Ko nam garantuje da iste takve kadrove sutra nebi postavljali i na funkcije na kojima treba da odlučuju umesto nas. Da li je to slika njihovih kadrova? Da li su sada glavni krivci za izgubljene izbore njihovi članovi koji su sedeli za biračkim kutijama ili su to pogrešne politike i pogrešne kampanje koje su vodili njihovi partijski rukovodioci?

Mi smo, na žalost, zemlja gde još uvek ne postoji lična odgovornost. Uvek ćemo naći nekog drugog kao krivca za situaciju u kojoj smo se našli. Zato smo i vodili kampanju u kojoj smo pozvali sve građane i građanke Subotice i sada ih pozivamo da uzmu sudbinu u svoje ruke. Poverenje ne zaslužuju oni kojima su uvek drugi krivi za sopstvene neuspehe, oni kojih odavno ne bi bili na političkoj sceni da je primenjen Zakon o lustraciji.

To su isti ti koji sada ponovo pozivaju na nemire, kao što su to radili i devedesetih. Isti ti koji su nam nudili sendviče da napustimo svoju zemlju. Liga socijaldemokrata Vojvodine ne pristaje na povratak u devedesete i poziva sve građane i građanke Subotice da čvrsto stanu uz evropski put naše zemlje i na taj način učine još jedan korak ka vraćanju pune autonomije koju zaslužujemo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3954
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

rezultati izbora u subotici

izbori subotica 2012

izbori 2012

rezultati glasanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.