Komentara: 0
Pregleda: 4242

Saopštenje LDP

12.05.2012. u 19:36h
Izvor: RTV Yueco
Gradski odbor LDP Subotica poziva sve političke stranke u gradu da svojim postupcima podrže demokratski proces u celini, kao što su to činile i tokom opštih izbora održanih 6. maja.
Saopštenje LDP

Uvid u izborni materijal, koji je u Subotici sproveden od četvrtka 10. maja popodne do petka 11. maja u ponoć i u kojem je učestvovalo šest stranaka u Subotici, jeste sastavni deo izbornog procesa i legitimno pravo svakog podnosioca izbornih listi. Optužbe o lažiranju izbora nisu deo izbornog procesa, naročito ako se iznose više dana nakon održanih izbora, tokom kojih su sve stranke imale svoje članove izbornih komisija i biračkih odbora i na kojima ni jedna stranka nije izrazila ni jednu primedbu, niti podnela prigovor na izborni postupak.

Međunarodni posmatrači izbora u Srbiji iz OEBS-a, kao i domaći posmatrači iz CeSID-a potvrdili su još u ponedeljak, 7. maja da su opšti izbori održani u Srbiji, pa tako i u Subotici, bili u celini fer i pošteni i da su ispunili sve demokratske standarde.

Demokratske standarde ne čini samo učestvovanje na izborima, nego i prihvatanje njihovog rezultata i postupanje u skladu sa njima. Time se prihvata i sprovodi volja građana. To nije samo cilj demokratije, nego i sama njena suština.
Sve relevantne političke stranke u Subotici su nastale u periodu u kojem je lažiranje izborne volje građana bila sramna praksa vlasti i poznato im je da osporavanje izbornih rezultata u najmanju ruku stvara nestabilnost. Prihvatanje rezultata izbora i postupanje u skladu sa njima je njihova dužnost prema njihovim osnovnim načelima, čime se istovremeno stvara atmosfera normalnog političkog procesa i normalnog života. Verujemo da će odgovornost za održavanje normalnog života prevladati kod svih političkih stranaka i da će demokratske vrednosti i ciljevi i dalje biti zajednički.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4242
Povezane teme

Izbori u Subotici

LDP Subotica

liberalno demokratska partija

rezultati izbora u subotici

izbori subotica 2012

izbori 2012

rezultati glasanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.