Komentara: 0
Pregleda: 5467

Rvački memorijal "Refik Memišević" 25. juna u Hali sportova

07.06.2016. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Jedanaesto izdanje međunarodnog turnira u rvanju za kadete koji nosi ime po Refiku Memiševiću, proslavljenom šampionu iz Subotice, održava se 24. i 25. juna u našem gradu. Ovo je prilika za proveru forme pred EP koje se nepunih mesec dana kasnije održava u Stokholmu.
Rvački memorijal "Refik Memišević" 25. juna u Hali sportova

Rvački savez Srbije i Rvački klub "Spartak" kao domaćin organizuju i ove godine tradicionalni turnir u rvanju za kadete "Refik Memišević Brale". Takmičenja u grčko-rimskom stilu okupiće i po jedanaesti put veliki broj reprezentacija iz celog sveta.

Iz godine u godinu ovaj turnir, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske rvačke federacije okuplja sve više učesnika. Na prošlogodišnjem jubilarnom turniru nastupila su 123 rvača iz 14 država iz celog sveta, a koji je bio odlična uvertira i provera pred Evropsko prvenstvo koje je održano nekih mesec dana kasnije, takođe u Subotici.

Ove godine Evropsko prvenstvo za kadete se održava od 19-24. jula u Stokholmu, dok je prvenstvo sveta za ovaj uzrast zakazano za sredinu septembra u Gruziji.

Rvački memorijal "Refik Memišević" 25. juna u Hali sportova

Rvački klub Spartak" u svojoj dugoj i slavnoj istoriji iznjedrio je mnoge evropske, svetske i olimpijske šampione kao što su Momir Petković, Senad Rizvanović, Boško Marinko, Davor Štefanek, Sreten Damjanović, a među njima je i Refik Memišević koji je svojim sportskim rezultatima ostao veoma zapažen u svetu rvanja i njemu u sećanje već jedanaestu godinu održava se turnir za kadete. Refik je bio prvak sveta, drugi na Olimpijadi, dva puta drugi i jednom treći na svetu...

Refik Memišević preminuo je iznenada u Subotici 2004. godine, u 48.godini života. Subotica ne zaboravlja svoje šampione, pa tako sećanje na Refika nastavlja da živi...

Rvački memorijal "Refik Memišević" 25. juna u Hali sportova

Borbe počinju u subotu, 25. juna u 9 časova, održavaće se na tri strunjače. Ulaz u Halu sportova će biti besplatan, a sve borbe će biti prenošene preko interneta.

Kako je najavljeno, nakon turnira (26. jun - 3. jul), kao i prethodnih godina, održaće se rvački kamp na kojem se očekuje veliki broj mladih rvača iz celog sveta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5467

Povezana vest

Povezane teme

refik memišević brale

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

turnir refik memišević brale

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.