Komentara: 42
Pregleda: 7212

Prozivka dobija novo igralište za decu

28.12.2018. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Mesna zajednica u Subotici sa najviše stanovnika uskoro će dobiti još jedno dečije igralište. Ukoliko vremenske prilike dozvole igralište će biti predato na upotrebu u naredna dva meseca.
Prozivka dobija novo igralište za decu

Izgradnja dečijeg igrališta u ulici Lovre Bračuljevića deo je projekta koji realizuje grad Subotica sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u skladu sa merom populacione politike – Usklađivanje rada i roditeljstva.

Izgradnja dečijeg igrališta je projekat vredan oko 1,5 milion dinara bez PDV-a. U ovoj investiciji grad Subotica učestvuje sa oko 300.000 dinara, dok učešće nadležnog ministarstva iznosi oko 1,2 miliona dinara.

Do kraja januara mališani sa Prozivke trebali bi na ovoj parceli da dobiju svoj prostor sa ljuljaškama, klackalicama, njihalicama, toboganom, drvenim kućicama, kao i klupe i kante za smeće. Deca će na taj način biti u prilici da organizovano provode slobodno vreme u bezbednim uslovima, na tartan podlozi. Previđeno je da u parku bude zasađeno više vrsta zimzelenih četinarskih niskorastućih biljaka.

Radove će izvoditi firma „Sombor elektro“ sa kojom je 6. decembra sklopljen ugovor, kao jedini ponuđač u postupku javne nabavke, po konkursu od 31. oktobra. Rok za završetak radova je 45 dana ukoliko vremenske neprilike ne produže vreme izgradnje.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je krajem meseca jula ugovore o dodeli 500 miliona dinara bespovratne pomoći za sufinansiranje mera populacione politike za 61 opštinu u Srbiji. Na konkurs se prijavilo 119 opština, a ove godine dodeljeno je skoro četiri puta više novca.

Za 14 opština u Vojvodini dodeljeno je 100 miliona dinara, 216 miliona dobilo je 26 opština u jugozapadnoj Srbiji, a 128 miliona dodeljeno je Šumadiji i zapadnoj Srbiji za 21 opštinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 7212
Povezane teme

prozivka

dečje igralište

igralište za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.