Komentara: 0
Pregleda: 1963

Promocija zbirke pesama "Vojvođanski vidik" u Bunjevačkoj matici

20.05.2013. u 15:08h
Izvor: RTV City
U Bunjevačkoj matici sutra će u okviru manifestacije Večeri utorkom biti održana promocija zbirke pesama „Vojvođanski vidik“ članice književnog odbora pomenute institucije, Jelisavete Buljovčić Vučetić, poznate i kao Liza Bikovačka.
Promocija zbirke pesama "Vojvođanski vidik" u Bunjevačkoj matici

Knjiga se sastoji iz dva dela, od kojih prvi deo knjige nosi ime samog izdanja, dok se drugi deo zbirke pesama zove Salašarska pastorala. Pesme oslikavaju njeno sećanje na neka davna vremena.

Knjigu će predstaviti Stipan Šarčević, predsednik književnog odbora Bunjevačke matice, a promocija će pratiti i kulturno-umetničkim program. Početak je u 18h.

Liza Buljovčić Vučetić je poznata autorka bunjevačkih pesama, rođena je u selu Bikovo koje se nalazi nedaleko od Subotice. Trenutno živi u Novom sadu, gde je aktivan član u Udruženju građana „Bunjevci“, a svoj doprinos daje angažovanjem u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1963
Povezane teme

promocija knjige

bunjevačka matica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.