Komentara: 10
Pregleda: 3097

Promocija Evropskog volonterskog servisa

14.12.2012. u 17:57h
Izvor: RTV Yueco
U sklopu Evropskog kutka omladinskog kluba "Skladište" u organizaciji Fondacije Danilo Kiš u ponedeljak će biti promovisan Evropski volonterski servis, poznatiji kao I VI ES.
Promocija Evropskog volonterskog servisa

Ovaj servis namenjen je mladima od 18-30 godina kojima se pruža prilika da volontiraju u jednoj od zemalja Evropske unije, uključujući i Tursku. 

Od početka decembra se u omladinskom klubu „Skladište“ sprovodi velika kampanja promocije Evropskog volonterskog servisa. Poziv za volontiranje je otvoren za sve mlade ljude od 18-30 godina koji će u ponedeljak u 19, 30 časova u „Skladištu“ imati priliku da čuju iskustva i utiske sa putovanja volontera koji su već učestvovali u ovom programu.

EVS se realizuje u okviru programa „Mladi u akciji“ pod pokroviteljstvom Evropske komisije. Evropski volonterski servis je šansa za mlade ljude da žive i rade u nekoj od zemalja EU, uključujući i Tursku, po svom izboru. Volonteri, osim zemlje biraju i ustanovu u kojoj žele da volontiraju. Programi traju od 2-12 meseci uz pokreivene troškove puta, smeštaja, hrane i džeparac čija se visina razlikuje od zemlje do zemlje.

U omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“ na adresi Park Ferenca Rajhla 12 a, svi zainteresovani budući volonteri mogu svakog radnog dana da dobiju informacije o EVS-u. Osim informacija, mladima će biti pružena i stručna pomoć prilikom pisanja biografije, motivacionog pisma i u kontakta sa samom organizacijom u kojoj žele da volontiraju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 3097
Povezane teme

volontiranje u evropi

volontiranje

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.