Komentara: 4
Pregleda: 5631

Prolećno pešačenje Subotičkom peščarom

29.03.2016. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Železničko-planinarski klub "Spartak" sa prvim danima proleća u nedelju organizuje sportsko-rekreativnu akciju pešačenja kroz Subotičku peščaru na stazi ukupne dužine 32 kilometra, uz mogućnost "odustajanja" posle 16, 19 odnosno 24 kilometra.
Prolećno pešačenje Subotičkom peščarom

Nakon pešačenja kroz Subotičku peščaru u zimskim uslovima na red je došlo i prolećno pešačenje istom stazom, ali ovaj put u suprotnom smeru.

Okupljanje će biti 3. aprila do 8 časova na Paliću (na autobuskoj stanici kod Vodotornja). Ko dolazi autobusom, linija broj 6 sa polaskom u 07.25 časova iz Malog Bajmoka. Pešačka ruta ići će trasom Palić, centar - Majkin salaš - Tresetište - Radanovačka šuma - Makova sedmica - Šištak - Daščanska šuma - Majdan - Kelebija, državna granica, autobuska okretnica.

Prolećno pešačenje Subotičkom peščarom

Ukupna dužina staze je oko 32km. Za one koji bi pešačili kraće deonice opcije su, nakon 16,5km pešačenja (Makova sedmica, centar - autobus polazi u 11,15 časova), zatim nakon 19km (Makova sedmica, okretnica - autobus polazi u 12,15 časova) , odnosno nakon 24km pešačenja (Srpski šor, okretnica - autobus polazi u 14 časova).

Iz ŽPK "Spartak" napominju da će tempo pešačenja biti prilagođen navedenoj satnici, odnosno oko 5 kilometara po satu. Što se tiče priprema vrlo je važno odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima, obući se slojevito i obuti udobnu i razgaženu obuću. Takođe preporučuje se da učesnici sa sobom ponesu minimalno dve litre vode.

Prolećno pešačenje Subotičkom peščarom

Učešće u organizovanjem pešačenju je otvoreno za sve građane, bez obzira da li su članovi ŽPK "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 5631
Povezane teme

šetnja suboticom

planinarski klub spartak

železničko planinarski klub spartak

šetanje

pešačenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.