Komentara: 3
Pregleda: 4328

Priznanja za "Priču o stanovnicima zida"

08.04.2013. u 15:41h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Priznanja za "Priču o stanovnicima zida"

Film mladog subotičkog reditelja Andreja Boke "Priča o stanovnicima zida" prikazuje se širom sveta na festivalima i osvaja nagrade. Jedan od prethodnih filmova ovog reditelja "33. dan" takođe je imao uspešnu festivalsku istoriju, a osvojio je i prvu nagradu "The Best International Short Comedy" (najbolji internacionalni kratki film u žanru komedije) na "New York International Independent Film and Video Festival"-u, u Njujorku.

Fondacija „Danilo Kiš“ je pokrovitelj oba filma.

"Priča o stanovnicima zida" je ušao u zvanični takmičarski program "Shadows", na Transilvania International Film Festivalu, u Kluzu, u Rumuniji. Prvo priznanje za ovaj film bila je grand prix, nagrada za najbolji film na festivalu filma "Jožef Egri", u Bačkoj Topoli.

Priznanja za "Priču o stanovnicima zida"

Zatim osvaja nagradu za najbolji eksperimentalni film na 60. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma. Takođe je nagrađen za najbolju muziku. Film je ušao u zvanični takmičarski program KAN Film Festivala, u Wroclawu, u Poljskoj.  Film je prošao u zvaničnu selekciju Ljubljana International Short Film Festivala, u Sloveniji. Film je takođe ušao u uži izbor na NY International Independent Film and Video Festival u Los Anđelesu i bio prikazan tamošnjoj publici 1. februara 2013. godine.

Režija i scenario: Andrej Boka
Montaža: Darko Maletin
Muzika: Mirjana Vladisavljev i Ivan Pavletić
Direktor fotografije: Bojan Ćosić, Miloš Rančić
3D animacija: Darko Subotin i Dragan Takač
Ko-scenarista, lektor, prevod:Dijana Musin
Dizajn zvuka: Luka Đorđević
Vokalni solista: Larisa Ivanković
Organizator snimanja: Mirjana Đurić
Uloge: Minja Peković, Paul Ewing, Thad Monteiro, Tara Kovačević, Vladimir Grbić, Mirjana Đurić, Boris Šujica

“Među eksperimentalnim filmovima za oko lako zapada i ‘Priča o stanovnicima zida’ koji je autor Andrej Boka utemeljio, a vizuelno izvanredno i razradio i nadgradio, samo na prvi pogled, na jednostavnoj ideji – na konfliktu vrata i prozora koji je na ivici eskalacije. Interesantna i uzbudljiva „filmska priča” (izvanredna kompjuterska animacija), puna simbola i metafora. Film koji po svojoj estetici, ali i po produkcijskim naporima, daleko nadilazi ovdašnje standarde.”

Dubravka Lakić, Politika Online

Priznanja za "Priču o stanovnicima zida"

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4328

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

andrej boka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.