• Pregleda: 4830

Priča o Japanu u Omladinskom klubu

Ove jeseni Fondacija “Danilo Kiš” nastavlja druženje u okviru Kluba putnika i sve zainteresovane vodi u zemlju izlazećeg sunca Japan. Svoj doživljaj Japana sa prisutnima će podeliti Danka Vasković, mlada Subotičanka koja obožava putovanja u daleke i nepoznate zemlje.
Priča o Japanu u Omladinskom klubu

Putovanje u Japan kroz priču Danke će se odigrati u Omladinskom klubu “Skladište” u petak, 28. oktobra 2016. godine sa početkom u 19.30 sati.

Japan je jedna od vodećih svetskih sila. Po nominalnom BDP-u je treća najveća svetska ekonomija, a po paritetu kupovne moći treća iza Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Jedna je od tehnološki najrazvijenijih država sveta, vodeći na mnogim poljima naučnih istraživanja naročito u elektronici i robotici.

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustava, upoznavanje sa kolegama putnicima...

Jednom mesečno, u Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima Kluba putnika razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, sluša se muzika inspirisana putovanjima, a svi zainteresovani imaju priliku  da se informišu i nauče o kulturama koje ih zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju. Vrata su otvorena i onima koji bi želeli da svoja iskustva sa putovanja podele sa drugima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Vitez Koja Odgovori
Bravo Danka
Minato-ku Odgovori
Bio sam i ziveo u Tokyo malo vise od godinu dana. Japanci su vrlo drski, bezobrazni i sebican narod. Gori su deset puta od nemaca, a nemci su sam pojam arogancije i bezobrazluka, a da ne pominjem kako visoko misljenje imaju o sebi a skroz bez osnove.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.