Komentara: 5
Pregleda: 2456
Foto

Pregled najbolja prevencija karcinoma dojke

11.10.2021. u 13:28h
Izvor: Subotica.com
Poručujući da je redovan pregled najbolja prevencija karcinoma dojke, naš grad je danas bio domaćin karavana „Budi hrabra“ koji organizuje Udruženje “Žena uz ženu” iz Beograda.
Pregled najbolja prevencija karcinoma dojke

Naše sugrađanke imale su priliku da urade besplatne preglede i da sa lekarima razgovaraju o svemu što ih zanima u vezi karcinoma dojke.

Vozilo opremljeno ultrazvučnim aparatom i opremom neophodnom za dijagnostički pregled bilo je postavljeno u centru grada, a uprkos upornoj kiši Subotičanke su strpljivo čekale da ih pregleda radiolog.

- S obzirom da visoku učestalost ovog oboljenja, a kako uzroci nisu do kraja razjašnjeni, primarna prevencija je od izuzetne važnosti da bi se bolest otkrila u ranoj fazi. Kada se otkrije u ranoj fazi, kada žena nema nikakve simptome i tegobe, mogućnost lečenja je zaista velika - objašnjava dr Jelica Vukmirović. - U zavisnosti od starosne dobi pacijentkinje treba da urade samo pregled, ultrazvučni, klinički i mamografski pregled.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 dana i 4 časova
Komentara: 5
Pregleda: 2456
Povezane teme
mamograf rak dojke preventivni pregledi udruženje jedna uz drugu ultrazvuk
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.