Komentara: 7
Pregleda: 4557

Praksa za studente VTŠ u Execom Nord-u

25.11.2017. u 11:09h
Sponzorisani sadržaj
Predstavnici kompanije Execom Nord održali su predavanje na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici.
Praksa za studente VTŠ u Execom Nord-u

Prisutni studenti imali su priliku da od izvršnog direktora Bojana Đurića čuju nešto više o kompaniji, njenom istorijatu, planovima i ciljevima. On je istakao da su studentske prakse jedan od ključnih faktora razvoja kompanije, te je ohrabrio studente da na ovaj način unaprede svoje znanje i sposobnosti, i da se upoznaju sa evropskim projektima na kojima Execom Nord radi.

Studentima se obratio i softver developer Mladen Milanković, koji je sa njima podelio lična iskustva o radu u kompaniji i kroz konkretne primere opisao izazovne projekte i rad u dinamičnom timu. Budući IT stručnjaci posebno su bili zainteresovani za segment predavanja koji je bio posvećen zadacima u programskom jeziku C++, pa su u toku prezentacije mogli da diskutuju o idejama i rešenjima sa kolegama.

Praksa za studente VTŠ u Execom Nord-u

Praksa za studente VTŠ u Execom Nord-u

Predavanjima su prisustvovali studenti treće godine na predmetu Objektno orijentisano programiranje 3 kod profesorke Sanje Maravić Čisar, kao i kod profesora Roberta Pintera za studente druge i treće godine koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku. Na ovaj način predstavnici kompanije razbili su jezičke barijere i otvorili vrata za praksu, stipendiju ili zaposlenje i onima kojima srpski jezik nije maternji.

Execom Nord osnovan je 2016. godine, kao ogranak novosadske softverske kuće Execom, i trenutno zapošljava 10 IT inženjera, sa tendencijom rasta. Uz jake veze sa lokalnim obrazovnim ustanovama, kompanija pretenduje da, uz kontrolisan rast, postane lider na ovom delu tržišta.

Sponzorisani sadržaj
Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ Predavanje kompanije "Execom Nord" za studente VTŠ
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4557
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

execom

execom nord

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.