• Pregleda: 2787

Pozorišne radionice uskladištene u Fondaciji "Danilo Kiš"

U nedelju, 16. juna 2013. godine sa početkom u 10 časova u Omladinskom klubu “Skladište” održaće se audicija za Pozorišne radionice na srpskom jeziku i mađarskom jeziku, u organizaciji Fondacije “Danilo Kiš”.
Pozorišne radionice uskladištene u Fondaciji "Danilo Kiš"

Grupu na srpskom jeziku vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, dok grupu na mađarskom jeziku vodi glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo.

Za audiciju je potrebno napamet naučiti tekst po izboru (dramski monolog, komični monolog, pesmu...) ili nešto što budućeg polaznika na najbolji način predstavlja. 

Radionice su namenjene mladima uzrasta od 17 do 30 godina.

Voditelji radionica sledećim rečima pozivaju sve zainteresovane:

"U toku pozorišne radionice ćemo se baviti glumačkim vežbama, nakon čega će uslediti javni čas, a zatim i predstava. Imaćemo i brojne goste koji se bave glumom, režijom, pozorištem i filmom. Pozorišna radionica će vam pomoći da steknete samopouzdanje, osvestite sebe, naučite šta znači kontakt sa publikom, osnovne sisteme komunikacije, kao i šta znači timski rad. Ova radionica obuhvata, dakle, širi spektar saznanja zbog čega pozivamo ne samo one koji žele da se bave glumom, već sve koji ove tehnike žele da primene u budućim profesijama."

Radionica počinje sa radom od septembra 2013. i trajaće do juna 2014. godine, a polaznici će se sastajati dva puta nedeljno u prostorijama “Skladišta”. Učešće na radionici je besplatno.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.