Komentara: 10
Pregleda: 2252
Foto

Potpisan sporazum između Gerontološkog centra i Instituta za društvene nauke

19.01.2018. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se pospešio razvoj ustanova socijalne zaštite u našem gradu, danas je potpisan Memorandum o saradnji između Gerontološkog centra Subotica i Instituta za društvene nauke Beograd. Ove dve ustanove u budućnosti će zajednički učestvovati na projektima i pozivima, raspisanim od strane Evropske unije, ambasada i drugih donatora.
Potpisan sporazum između Gerontološkog centra i Instituta za društvene nauke

Gerontološki centar Subotica je prvi centar koji potpisuje ovakav Memorandum o saradnji, s željom da povrati lidersku ulogu u zbrinjavanju starih lica, ne samo sa teritorije grada, već iz celog regiona.

- Znanje, iskustvo i podaci sa kojima Institut raspolaže, dobro će doći u edukaciji naših stručnih radnika i razvoju svega onoga što nosi novo vreme. Podsetiću da je Gerontološki centar osnovan 1977. godine i da tendencije koje su tada bile aktuelne, sada više ne postoje. Zbog toga želimo da svako novo vreme dočekamo spremni, a prvi takav ispit biće skorašnje raspisivanje IPA poziva sa Mađarskom, u kojem želimo zajedno da učestvujemo - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Institut društvenih nauka osnovan je 1957. godine i u svom sastavu ima šest naučno istraživačkih centara za demografska, ekonomska, pravna, socio-entropološka i politikološka istraživanja, kao i za filozofiju. U poslednjih nekoliko godina, razvijena su istraživanja koja se odnose na analitičku podršku i pružanje podataka javnim politikama.

Potpisan sporazum između Gerontološkog centra i Instituta za društvene nauke

- Svrha tih podataka jeste da svaki donosilac odluke može da računa na egzaktne podatke i analitičku podršku prilikom planiranja i kreiranja mera i aktivnosti, koje bi trebalo da unaprede položaj ljudi i da omoguće dostojanstven život u skladu sa mogućnostima koje postoje. Nadam se da ćemo kroz ovu saradnju uspeti da razvijemo nov model, kada je u pitanju treće doba i život starijih - naglasio je prof. Goran Bašić, direktor Instituta za društvene nauke Beograd.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, Ilija Đukanović, istakao je da je siguran da će saradnja ove dve ustanove u narednom periodu biti uspešna, kao i da će Grad podržati svaku inicijativu koja će doprineti razvoju ustanova socijalne zaštite u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji Potpisivanje memoranduma o saradnji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2252
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

socijalna zaštita

briga o starima

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.