Komentara: 0
Pregleda: 2912

Poraz odbojkašica Spartaka u prvoj utakmici finala playoff-a

18.04.2013. u 23:21h
Izvor: Wiener Städtische liga
Crvena zvezda je povela u finalnoj seriji plej-ofa protiv NIS Spartaka. Aktuelni šampion je posle preokreta slavio protiv Subotičanki u meču koji je bio jedan od kvalitetnijih ove sezone u Super ligi, posebno u prva tri seta. Sledeća utakmica se igra već u subotu na istom terenu. Osvajač šampionske titule će biti tim koji prvi dođe do 3 pobede.
Poraz odbojkašica Spartaka u prvoj utakmici finala playoff-a

Spartak je počeo meč sa više energije i to im se isplatilo. Uz to Subotičanke je krasilo njihovo najjače oružje ove sezone, sjajan servis. Uspele su gošće prilično da poremete prijem Zvezde i na taj način su, uz veoma dobru realizaciju napada, stigle i do početne prednosti. Već pri rezultatu 12:9 za rivala Ratko Pavličević je zatražio prvi tajm-aut.

Nije to pomoglo njegovom timu, Spartak je držao visok nivo igre i čak je na drugom tehničkom tajm-autu imao velikih šest poena viška (16:10). Tek tada su crveno-bele pokazale nešto od svog bogatog repertoara. Sa dva bloka, nekoliko grešaka i uz as poen Julije Milović aktuelni šampion je došao do izjednačenja u završnici (20:20).

Činilo se tada da će gošće posustati, ali se to nije dogodilo. Naprotiv, kad je bilo najpotrebnije, Subotičanke su bile odlične, a razliku su vratile posle kontre Tatjane Matić (23:21). Nedugo potom su imale i dve vezane set lopte, a iskoristile su drugu, poenom Adele Helić – 25:23.

U drugom periodu Zvezda je bila bolja. Osim startnih 2:0 za Spartak ostatak seta protekao je u vođstvu domaćih. Brzo su crveno-bele stekle tri poena viška, već posle greške Medićeve (10:7), a kad je nedugo zatim Milović odservirala as (13:8) Damir Petković je već potrošio drugi trenerski tajm-aut.

Imala je Zvezda i maksimalnih „plus šest“ posle bloka Mine Popović (15:9), ali su se Subotičanke bar na kratko vratile u igru sa tri vezana poena (15:12). Ipak, do kraja ovog perioda Spartak nije uspeo da spusti razliku, tačnije Zvezda im to nije dozvolila.

Posle najlepšeg poena u meču Nikoline Lukić, uz sjajno dizanje Kecmanove u kontri, domaće su opet imale veliku prednost (20:15), koju su lako održale do kraja seta za izjednačenje – 25:21.

Poraz odbojkašica Spartaka u prvoj utakmici finala playoff-a

Dosta oscilacija viđeno je u trećem periodu. Povela je Crvena zvezda sa 9:6, a već pri rezultatu 12:9 za Beograđanke Petković je zatražio tajm-aut. Crveno-bele nisu uspele da naprave veću razliku kad su bile „u naletu“, pre svega zbog nesigurnosti u prijemu.

Malo po malo Subotičanke su se vraćale u igru, a čak su uspele i da povedu na drugom obaveznom predahu (16:15). Smenjivale su se potom rivalke nekoliko puta u vođstvu, a čini se da je ključni poen Zvezda osvojila pri vođstvu od 21:20.

Odmah posle tajm-auta Petkovića nije prošlo „kuvanje“ Raonićke, crveno-bele su bile sjajne u polju, a zatim je kontru realizovala Bjelica (21:19). Vezale su domaće u nastavku još tri poena (kontre Bjelice i Kecman) i stigle do pet set lopti. Već drugu iskoristila je preciznim napadom Bjelica – 25:21.

Ispostavilo se da je to bio kraj otpora Spartaka u ovom meču. Zvezda je odlično počela četvrti set, pa je već posle asa Jovane Stevanović i bloka Mine Popović imala veliku razliku (8:3).

Na trenutak se činilo da će se Subotičanke vratiti u igru, čak su prišle na dva poena zaostatka (12:10), ali i na drugom obaveznom predahu Zvezda je imala „plus pet“ (16:11). Posle ovoga gošće nisu imale više snage za povratak, a pobednik je već bio poznat kad su crveno-bele povele sa 19:11. Nedugo potom su i uspešno privele meč kraju – 25:16.

Crvena zvezda – Spartak (Subotica) 3:1
(23:25, 25:21, 25:21, 25:16)

Dvorana: SC „Šumice“
Gledalaca: 350
Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Goran Gradinski (Beograd)
Trajanje meča: 113 minuta

Rezultat u seriji: 1:0

CRVENA ZVEZDA: Popović 7, Bjelica 30, Stevanović 11, Kecman 15, Lukić 15, Milović 5, Pušić (libero), Budrović, Marinković, Simić, Vojnić-Purčar, Kubura. Trener: Ratko Pavličević.

NIS SPARTAK: Raonić 3, Trnić 6, Cvetićanin 13, Helić 20, Medić 12, T. Matić 12, Memišević (libero), D. Matić, Vujčin, Antanasijević, Radakov, Oluić. Trener: Damir Petković.

Snimak jučerašnje utakmice

ŽOK "Spartak" Youtube kanal

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 11 godina i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2912
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.