Komentara: 0
Pregleda: 1807

Pomoć Fondacije "Ana i Vlade Divac" najugroženijim Subotičanima

15.06.2020. u 10:42h
Izvor: RTV Yueco
U okviru projekta "Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovidom-19" u Subotici je podeljeno 662 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Podelu paketa realizovala je Fondacija "Ana i Vlade Divac" u saradnji sa Grupom 484, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.
Pomoć Fondacije "Ana i Vlade Divac" najugroženijim Subotičanima

Paketi pomoći dodeljeni su osobama sa invaliditetom, obolelima od multiple skleroze, domovima za decu i porodicama koje žive ispod linije siromaštva. Članovi Udruženja amputiranih i rođenih sa malformacijama dobili su u okviru ove humanitarne akcije 33 paketa hrane i higijene, a svaki paket mnogo znači, objašnjava predsednik Udruženja, Stipan Ćakić.

- Naši članovi su u dosta nezavidnom materijalnom položaju, pa je tako svaka pomoć uvek dobrodošla. Prašak, sapun, šampon, pasta za zube, brašno, šećer, ulje, konzervirani proizvodi, sve se to nalazi u paketima koji su teški oko 13 kilograma - rekao je Ćakić.

S ciljem da se pomogne građanima iz osetljivih kategorija, onima koji su posebno pogođeni krizom izazvanom pandemijom korona virusom, te onima kojima je potrebna dodatna briga i pomoć, podeljeni su ovi paketi, saopštili su iz Fondacije "Ana i Vlade Divac". Da ova pomoć mnogo znači za sve korisnike, potvrđuje volonterka Fondacije i predstavnica Udruženja distrofičara, Sanja Vlahović.

- Pomoć je u vidu hrane i hemije, a svako je dobio po jedan paket. Za nas ova pomoć znači jako mnogo, zato što u ovim teškim vremenima, pogotovo usled krize izazvane korona virusom, mnogi  naši članovi nisu ni mogli da se kreću - kazala je Vlahović.

Kroz projekat  "Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovidom-19" obezbeđeno je ukupno 10.000 paketa, a vrednost projekta iznosi 200.000 evra, koje je obezbedila Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1807
Povezane teme
socijalno ugroženi građani pomoć za socijalno ugrožene fondacija ana i vlade divac
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.