Komentara: 30
Pregleda: 10171

Položeni venci na spomenik "Njihovoj vernosti"

16.02.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Ministar za rad, zapošnjavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Bogdan Laban, predstavnici lokalne samouprave, boračkih udruženja položili su danas vence na spomenik „Njihovoj vernosti“ i odali počast našim mladim sugrađanima nastradalim u ratnom vihoru 90-tih godina.
Položeni venci na spomenik "Njihovoj vernosti"

 - Svaka zemlja počiva na onima koji su se žrtvovali za nju i svoju slobodu može da zahvali onima koji su za nju dali svoj život. Ovaj spomenik je dokaz da ih nećemo zaboraviti i dokaz da Srbija neće dozvoliti da se oni koji su život dali za nju dele po veri, naciji i da se nijedna žrtva ne zaboravi i umanji – naglasio je ministar Aleksandar Vulin. - Na ovom spomeniku su ispisana imena koja govore o raznim nacijama i verama, ali i samo o jednoj stvari – ljubavi prema Srbiji, zbog koje su ova deca žrtvovali svoje živote. Predugo su bili zaboravljeni ili skrajnuti. Želimo da sačuvamo sećanje na ovu decu. Trudimo se da poboljšamo položaj boračke populacije i njihovih porodica i po prvi put će poslodavac koji zaposli boračko dete dobiti subvenciju, jer smo ih prepoznali kao prioritet u zapošnjavanju. To je naš način da kažemo hvala njihovim porodicama i detinjstvu koje je prošlo bez roditelja.

Na spomeniku „Njihovoj vernosti“ u Parku Ferenca Rajhla nalaze imena 30 poginulih Subotičana svih nacionalnosti.

- Na ovom spomeniku nalazi se mladost Subotice koja je prerano završena. Ovo je i Subotica u malom, na tabli su ispisana imena ljudi različitih nacionalnosti i veroispovesti, koji su svoje živote dali za našu zemlju – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Spomenik je nedavno obnovljen i mi moramo svake godine da im odamo počast, da se saosećamo sa bolom njihovih najbližih.

Predsednik Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije Željko Vukelić izrazio je nadu da će i ostali gradovi u Srbiji slediti primer Subotice i na svečani način sačuvati spomen na žrtve.

- Čast mi je što mogu da učestvujem u odavanju počasti ratnim žrtvama. Ratni veterani su uvek poštovali Ustav i zemlju u kojoj žive i tako će biti i ubuduće – poručio je Željko Vukelić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine 3 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 10171
Povezane teme
bogdan laban aleksandar vulin spomenik njihovoj vernosti
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.