Komentara: 4
Pregleda: 4388

Policijski službenici održali predavanje maturantima

22.05.2018. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
U cilju povećanja bezbednosti za vreme maturskih proslava, policijski službenici održali su predavanje maturantima Srednje medicinske škole. Predavanje je deo projekta "Matura" koji, širom Srbije već nekoliko godina, realizuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Policijski službenici održali predavanje maturantima

Uoči proslave mature, policijski službenici na području Policijske uprave u Subotici tokom ovog meseca drže predavanja maturantima sa idejom prevencije nasilja, zloupotrebe alkohola, opojnih droga, kao i  povećanja bezbednosti u saobraćaju.

- Od kada  radimo ovu akciju primećujemo da dolazi do smanjenja nasilja, manji je broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju maturanti. Prošle godine nije nismo imali nijednu saobraćajnu nezgodu u kojoj su maturanti učestvovali. Sve ovo radimo zbog njih, a ne protiv njih. Ovo je preventivna akcija, ali isto tako ćemo preuzeti i represivne mere, oni moraju da znaju da ćemo mi u svakom momentu kontrolisati saobraćaj i to je dobro, jer oni neće pod uticajem alkohola sesti za volan. Trebalo bi da koriste taksi vozila i tako ćemo  povećati bezbednost u gradu. Punoletstvo ne znači samo slobodu, već i odgovornost, te će odgovarati za svako ponašanje koje je protivzakonito - poručio je Jožef Kovač, zamenik komandira Saobraćajne policijske ispostave.

Sa istim ciljem već tri godine zaredom i Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije  sprovodi projekat "Još uvek vozim". O svom bolnom iskustvu i saobraćajnoj nezgodi nakon koje je, sa nepune 22 godine, postala osoba sa invaliditetom maturantima je govorila Bojana Gladović.

- Moja koleginica vozač nije poštovala ograničenje brzine i nije imala iskustvo. Naišli smo na deo puta koji je bio zaleđen i njeno neiskustvo kao vozača i nažalost, nepoštovanje ograničenja brzine izazvali su saobraćajnu nezgodu. Ja sam bila suvozač, bila sam vezana, ali brzina je bila uzrok saobraćajne nezgode. Bilo nas je četvoro u kolima, oni su prošli sa lakšim povredama, a ja sam sad osoba sa invaliditetom - ispričala je Bojana Gladović. 

Među maturantima koji su prisustvovali predavanju bila je Duška Sofrić, koja vozačku dozvolu ima dve godine. Svesna opasnosti koje vrebaju u saobraćaju Duška je rekla da poštuje sva saobraćajna pravila.

- Prvih godinu dana nisam vozila od 23 časa, poštovala sam to, a sad imam stalnu vozačku dozvolu. Vozila sam do sada samo tri puta noću, sa tatom sam išla do Bosne, pazim koliko mogu i pridržavam se ograničenja - rekla je Duška.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4388
Povezane teme

medicinska srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.