Komentara: 11
Pregleda: 5097

Polaganje vozačkih ispita uskoro i na mađarskom jeziku

05.02.2013. u 20:44h
Izvor: RTV Yueco
Zbog nedostatka ispitnih pitanja na mađarskom jeziku, vozački ispiti koji se organizuju u skladu sa odredbama novog zakona o bezbednosti saobraćaja trenutno se sprovode samo na srpskom jeziku, a u toku je štampanje ispita i na ovom manjinskom jeziku, saopštio je Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine u Srbiji.
Polaganje vozačkih ispita uskoro i na mađarskom jeziku

Na osnovu obraćanja auto-škola koje organizuju obuke budućih vozača, ovaj savet se obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova - Uprava saobraćajne policije u januaru ove godine radi dobijanja informacije o sprovođenju teoretskog dela vozačkog ispita na mađarskom jeziku.

"Prema njihovom obaveštenju, zbog nedostatka ispitnih pitanja na mađarskom jeziku vozački ispiti koji se organizuju u skladu sa odredbama novog zakona o bezbednosti saobraćaja sprovode se, odnosno mogu da se sprovode samo na srpskom jeziku. U blagovremenom odgovoru obavešteni smo da su ispitna pitanja za sticanje vozačke dozvole već pripremljena na mađarskom jeziku i trenutno su u štampi", navodi se u saopštenju.

Prema tom odgovoru, zainteresovana lica mogu slobodno, dodaje se, da prijave nameru za polaganje vozačkog ispita na mađarskom jeziku prilikom prijave ispita kod pravnog lica ovlašćenog za organizovanje polaganja vozačkog ispita.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 5097
Povezane teme

mađarski nacionalni savet

polaganje vozačkog

vozački ispit

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.