Komentara: 0
Pregleda: 2380

Počeli "Dani karijere"

19.04.2012. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Đaci pred kojima je odluka o životnom pozivu imaju mogućnost da u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ posete manifestaciju „Dani karijere“ gde se mogu upoznati sa radom srednjih škola i univerziteta, koji im mogu pomoći u donošenju odluke o daljem školovanju.
Počeli "Dani karijere"

Organizator je Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Subotica, u saradnji sa Otvorenim univerzitetom iz Subotice i lokalnom samoupravom i Aktivom direktora subotičkih osnovnih i srednjih škola. Manifestacija je otvorena do sutra od 10-18 časova. Cilj „Dana karijere“ je da se učenicima i njihovim roditeljima približe obrazovne profili i svet rada.

Manifestaciju su otvorili: direktor subotičke filijale NSZ, Zlatko Panić, Eržebet Ivanović, direktorka Tehničke škole „Ivan Sarić“ i Ljubica Kiselički, pomoćnica gradonačelnika zadužena za kulturno-prosvetne delatnosti. Zajednička je ocena svih da je donošenje odluke o životnom pozivu, možćda i najbitnija odluka u životu, a ova manifetsacija ima za cilja da im pomogne da donesu pravu odluku. Na „Danima karijere“ su pristune sve subotičke srednje škole, škole iz Bačke Topole, predstavnici dva najveća univerziteta u regionu: Novosadski i Segedinski, petnaestak poslodavaca i predstavnici Nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije i Mađarske. Osmaci koji još nisu doneli odluku o tome koju će srednju školu upisati smatraju da je ovakav sajam od izuzetnog značaja jer im daje mogućnost da se upoznaju sa radom škola i obrazovnim profilima koje nude.

„Dani karijere“ predstavljaju mogućnost direktnog kontakta između đaka i roditelja i predstavnika obrazovnih institucija. Ove godine 1396 osmaka treba da završi osnovnu školu, a u subotičkim srednjim školama ima mesta za 1892 đaka. Navedene brojke ukazuju na to da će pojedine škole morati da se bore za đake.

Pored Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je glavni organizator i koja je obezbedila značajna finansijska sredstva za „Dane karijere“, gradska uprava Subotice je u učestvovala u organizaciji prevoza učenika i napravila je raspored poseta škola manifestaciji.

Roditelji i đaci mogu još sutra da posete ovu manifestaciju od 10-18 časova, u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2380
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

dani karijere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.