Komentara: 0
Pregleda: 3601

Počela isplata regresa za ratarsku proizvodnju

18.10.2012. u 00:07h
Izvor: Radio Subotica
Subotička Uprava za trezor juče je počela s isplatom regresa za ratarsku proizvodnju za 2012. godinu.
Počela isplata regresa za ratarsku proizvodnju

Do sada je na račune poljoprivrednika isplaćeno oko 120 miliona dinara, što predstavlja polovinu od oko tri hiljade gazdinstava koji su podneli zahtev za subvencije. Osim toga preko Uprave za trezor isplaćuju se i sredstva na ime regresiranja dizel goriva za jesenje radove u iznosu od 74 dinara po litru, maksimalno do 40 hektara.

Isplata subvencija i naknade za dizel gorivo došle su sa zakašnjenjem, jer su mnogi ratari već obavili jesenju setvu, kaže predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš. On ističe da su zbog nedostatka novca mnogi ratari setvu obavili sa mnogo manje ulaganja u odnosu na ranije godine što će sigurno ostaviti posledice prilikom ubiranja letine.

Komentarišući predlog Zakona o subvencijama Kiš kaže da ne zna ko ga je pisao, dodajući da je nedopustivo da u njegovu izradu nisu bili uključeni poljoprivrednici. On je potvrdio da je Asocijacija poljoprivrednika bila pozvana za vikend na forum "Hrana za Evropu", ali je izostanak njenih predstavnika obrazložio rečima da je kotizacija od 70 hiljada dinara previsoka za učešće na skupu ovakve vrste.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3601
Povezane teme

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.