• Pregleda: 865

Plivanje: Spartak osvojio 21 medalju na Prvenstvu Srbije na otvorenim vodama

Tokom vikenda na Zobnatičkom jezeru u Bačkoj Topoli, u organizaciji Saveza za daljinsko maratonsko i masters plivanje Srbije, održano je Državno prvenstvo na otvorenim vodama na tri, pet i 10 kilometara. Plivači Spartaka u obe konkurencije na ovom takmičenju osvojili su ukupno 21. medalju.
Plivanje: Spartak osvojio 21 medalju na Prvenstvu Srbije na otvorenim vodama

Na Otvorenom prvenstvu države u plivanju takmičari Spartaka bili su izuzetno uspešni. Subotičani su se okitili sa 21 medaljom od toga sa 10 zlatnih, 8 srebrnih i tri bronzane.

Na distanci od pet kilometara najuspešniji plivač Spartaka na otvorenim vodama Borislav Fermanović do cilja je doplivao drugi. Isti plasman ostvario je i u apsolutnoj muškoj kategoriji, a u svojoj uzrasnoj kategoriji bio je prvi. U trci na deset kilometara okitio se srebrnom medaljom u apsolutnom plasmanu i u apsolutnom plasmanu muškaraca, a u svojoj uzrasnoj kategoriji bio je prvi.

Filip Zavišić na distanci pet kilometara u apsolutnoj muškoj kategoriji bio je treći, a u uzrasnoj kadeta stigao je prvi do cilja, kao i na 10 kilometara.   

Trinaestogodišnja Tea Mut u trci na tri kilometra na cilj je stigla četvrta, u apsolutnoj ženskoj kategoriji bila je druga, a u svojoj uzrasnoj kategoriji kadetkinja osvojila je zlato, stigavši prva do cilja.

Godinu dana starija Bojana Fermanović u svojoj uzrasnoj kategoriji našla se na drugom mestu, u trci na tri kilometra, dok je na 10 kilometara osvojila bronzu.

Na ovom takmičenju u svojim uzrasnim kategorijama zlatnim medaljama su se okitili: Mirna Vidaković, Ana Vukičević, Gabor Furstner, Slobodan Božin i Ištvan Priboj. Srebro su osvojili: Marta Talpai i Čaba Šanta, dok je Nebojša Crnogorac osvojio bronzu.

Svi učesnici trke na 10 kilometara dobili su zlatna odličja, jer je veliki uspeh isplivati tu distancu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.