• Pregleda: 5404

Plivači Spartaka kadetski vicešampioni Srbije

Od petka do nedelje u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u plivanju za pionire i kadete na kojem je nastupio i PK "Spartak", te svojim rezultatima osvojio ekipnu srebrnu medalju.
Plivači Spartaka kadetski vicešampioni Srbije

Najznačajnije takmičenje u ovoj godini za mlađe takmičarske kategorije. održano je u organizaciji Plivačkog saveza Srbije. Prvenstvo za kadete (12-14 godina) je održano u petak i subotu, dok su se pioniri (11-13 godina) nadmetali u nedelju. Na oba takmičenja plivači Spartaka su zabeležili zapažene rezultate.

Na takmičenju za kadete nastupilo je 36 klubova sa 240 takmičara. U ovako izuzetno jakoj konkurenciji plivači Spartaka su osvojili ukupno 6 medalja, četiri u individualnoj konkurenciji i dve u štafetama i zasluženo poneli epitet vicešampiona Srbije.

Osvajači medalja su Andor Gencel (zlatna na 100m leđno i bronzana na 100m slobodno), Nikola Koltin (srebrna na 200m mešovito i bronzana na 100m prsno), srebrna za štafetu 4x50 mešovito (Andor Gencel, Nikola Koltin, Lazar Timarac i Dominik Kekenj) i bronzana za štafetu 4x50 slobodno (Nikola Koltin, Marko Barši, Lazar Timarac i Andor Gencel)

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.