Komentara: 0
Pregleda: 5939

Plivači Spartak-Prozivke treći na međunarodnom mitingu u Sremskoj Mitrovici

14.06.2016. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
PK "Spartak" za dane vikenda nastupio je na dva međunarodna turnira, u Sremskoj Mitrovici i Banjaluci. Na turniru u Sremu Subotičani su osvojili 20 medalja, dok je u glavnom gradu Republike Srpske nastupio samo jedan takmičar ali koji je takođe imao zapažen nastup u konkurenciji ekipa iz celog sveta.
Plivači Spartak-Prozivke treći na međunarodnom mitingu u Sremskoj Mitrovici

Plivački klub "Spartak-Prozivka" učestvovao je u subotu u Sremskoj Mitrovici na međunarodnom plivačkom mitingu, na kojem je učestvovalo 376 dece, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije kao i 22 kuba iz Srbije. PK "Spartak-Prozivka" je kao i uvek ostvario odlične rezultate, zauzevši ekipno 3. mesto.

PK "Spartak-Prozivka" je na ovom turniru predstavljalo petnaestoro dece najmlađih kategorija, rođena od 2005-2009. godine, a koja su osvojila ukupno 20 medalja.

Najuspešniji muški takmičari su bili: Strahinja Odović, sa osvojene dve zlatne medalje (50m delfin i 50m leđno), Boris Borsoš sa osvojene takođe dve zlatne medalje (50m delfin i 50m prsno), Leon Ujvari sa osvojenom zlatnom medaljom (50m kraul) i srebrnom medaljom (50 metara delfin), Uroš Grahovac sa osvojenom zlatnom medaljom (50m delfin) i bronzanom medaljom (50m kraul), Tamaš Tohati sa osvojenon srebrnom medaljom (50m kraul), Nemanja Kutuzov sa osvojenom srebrnom medaljom (50m kraul), David Farkaš sa osvojenom bronzanom medaljom (50m prsno).

Devojčice su takođe bile uspešne: Maša Kostić je zauzela prvo mesto (50m delfin), dok je na 50 metara kraul zauzela drugo mesto, Teodora Ždrnja je osvojila dve srebrne medalje (50m delfin i 50m prsno); Silvia Tot je osvojila zlatnu medalju (50m prsno), dok je Nađa Skenderović osvojila dve bronzane medalje (50m prsno i 50 metara leđno).

Uspeha su imale i muška i ženska štafeta koje su zauzele odlično 3. mesto. U muškoj štafeti plivali su Kutuzov, Odović, Farkaš i Martić, dok su u ženskoj plivale Kostić, Tot, Mut i Skenderović. 

Pored osvajača medalja nastupili su i Bojan Martić, Anja Skenderović, Ena Martić, kao i Tea Mut, koji su svojim nastupima imali odlična plivanja, ali nažalost nedovoljno za odličja.

Međunarodni miting u Banjaluci

Pored Sremske Mitrovice PK "Spartak-Prozivka" je imao predstavnike i na međunarodnom turniru u glavnom gradu Republike Srpske, Banjaluci, na kojem su učešće uzela 53 kluba iz čitavog sveta, kao što su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Makedonija, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država. 

Jedini predstavnik kluba sa severa Bačke bio je talentovani Borislav Fermanović koji je plivao u finalu na 50 metara prsno i bio drugi u svojoj kategoriji, a 14. u generalnom plasmanu. Fermanović je na 100 metara prsno bio drugi, dok je u apsolutnoj kategoriji bio četrnaesti i na 200 metara prsno je bio prvi u svojoj kategoriji, a 13. u apsolutnoj kategoriji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5939
Povezane teme

plivanje

plivački klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.