Komentara: 2
Pregleda: 3910

Palićke vinske svečanosti čekaju goste

22.05.2018. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
U čast Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinograda sutra počinju 14. po redu Palićke vinke svečanosti, koje će trajati do 27. maja.
Palićke vinske svečanosti čekaju goste

Po rečima organizatora iz preduzeća „Park Palić“, MZ Palić i vinskog reda „Arena Zabatkiensis“ posetioce i ove godine očekuje bogat i raznovrstan višednevni program.

- U velikom parku, na obali jezera, na Velikoj terasi održaće se zaista bogat program koji čine izložba slika i fotografija, koncerti, sportska nadmetanja a centralni događaj biće u subotu, kada će vitezovi vina reda „Arena Zabatkiensis“ dodeliti nagrade najboljim vinima i vinogradarima – ističe Radmila Šakić iz preduzeća „Park Palić“. - Program će obogatiti i izložba meda i rukotvorina, kao i nadmetanje za „Zlatni kotlić Palića“, a mislili smo i na najmlađe, kojima smo pripremili radionice i predstavu.

Palićke vinske svečanosti čekaju goste

Urbanovi dani počeće sutra u 19 časova izložbom fotografija „Best of Palić“ amaterskih slikara, koja će biti postavljena do kraja svečanosti.

- Na sam dan MZ Palić, u petak u 17 časova biće dvojezična sveta misa u crkvi Svetog Urbana, a posle toga, u 18.30 biće otvaranje izložbe slika Cro-art Palić na Velikoj terasi, a potom će u konferencijskoj sali biti održana svečana sednica skupštine MZ Palić – najavljuje Marta Dobo, predsednica Saveta MZ Palić. - Istog dana u 20 časova počinje „Folk music fest“ festival mađarske narodne muzike, koja će se održati i u subotu, kada je centralni dan. U OŠ „Miroslav Antić“ u subotu počinje deseti međunarodni turnir u malom fudbalu, a potom i Susret horova karpatskog basena, a naravno, neće izostati ni bogat program za najmlađe.

Palićke vinske svečanosti čekaju goste

Centralnog dana proslave, u subotu, na obali jezera biće proglašena najbolja vina, a po do sada je za ocenjivanje stiglo čak 104 uzorka.

- Kao što je običaj, male i srednje vinarije imaće priliku da promovišu vina koja su proizveli u prethodnih godinu dana i najboljima smo priredili nagrade – dodaje Dragutin Miljković iz viteškog reda „Arena Zabatkiensis“.

Ljubitelji ribe takmičiće se u pravljenju ribljeg kotlića, u organizaciji UG „Konoba Kujundžić“ koji će i ove godine biti humanitarnog karaktera, te će prihod od prodaje ići za pomoć dečaku Danielu Budaiju, koga očekuju dve transplantacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3910
Povezane teme

Park Palić

palićke vinske svečanosti

marta dobo

dragutin miljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.