• Pregleda: 3160

Palićke vinske svečanosti čekaju goste

U čast Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinograda sutra počinju 14. po redu Palićke vinke svečanosti, koje će trajati do 27. maja.
Palićke vinske svečanosti čekaju goste

Po rečima organizatora iz preduzeća „Park Palić“, MZ Palić i vinskog reda „Arena Zabatkiensis“ posetioce i ove godine očekuje bogat i raznovrstan višednevni program.

- U velikom parku, na obali jezera, na Velikoj terasi održaće se zaista bogat program koji čine izložba slika i fotografija, koncerti, sportska nadmetanja a centralni događaj biće u subotu, kada će vitezovi vina reda „Arena Zabatkiensis“ dodeliti nagrade najboljim vinima i vinogradarima – ističe Radmila Šakić iz preduzeća „Park Palić“. - Program će obogatiti i izložba meda i rukotvorina, kao i nadmetanje za „Zlatni kotlić Palića“, a mislili smo i na najmlađe, kojima smo pripremili radionice i predstavu.

Urbanovi dani počeće sutra u 19 časova izložbom fotografija „Best of Palić“ amaterskih slikara, koja će biti postavljena do kraja svečanosti.

- Na sam dan MZ Palić, u petak u 17 časova biće dvojezična sveta misa u crkvi Svetog Urbana, a posle toga, u 18.30 biće otvaranje izložbe slika Cro-art Palić na Velikoj terasi, a potom će u konferencijskoj sali biti održana svečana sednica skupštine MZ Palić – najavljuje Marta Dobo, predsednica Saveta MZ Palić. - Istog dana u 20 časova počinje „Folk music fest“ festival mađarske narodne muzike, koja će se održati i u subotu, kada je centralni dan. U OŠ „Miroslav Antić“ u subotu počinje deseti međunarodni turnir u malom fudbalu, a potom i Susret horova karpatskog basena, a naravno, neće izostati ni bogat program za najmlađe.

Centralnog dana proslave, u subotu, na obali jezera biće proglašena najbolja vina, a po do sada je za ocenjivanje stiglo čak 104 uzorka.

- Kao što je običaj, male i srednje vinarije imaće priliku da promovišu vina koja su proizveli u prethodnih godinu dana i najboljima smo priredili nagrade – dodaje Dragutin Miljković iz viteškog reda „Arena Zabatkiensis“.

Ljubitelji ribe takmičiće se u pravljenju ribljeg kotlića, u organizaciji UG „Konoba Kujundžić“ koji će i ove godine biti humanitarnog karaktera, te će prihod od prodaje ići za pomoć dečaku Danielu Budaiju, koga očekuju dve transplantacije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
superhik Odgovori
Pošto vitezovi vina poseduju samo jednu haljinu za vitezove veličine 5 XXL, a ovih visokih ili visokih i debelih ima dva viteza, baš me interesuje ko će ove godine za Orbanove dane dobiti privilegiju da je obuče, da li Bedalov ili onaj Toković.
Mada uopšte ne znam razlog po čemu su ova dvojica vitezovi i kakve veze imaju sa vinom, osim što ga konzumiraju.
Dragojlo Odgovori
Katastrofa. Park Palic, propalo preduzece, dovoljno je da na sajtu u kontaktima procitate impozantne biografije. Direktor poceo od sefa recepcije, vecina ima privatne fakultete, u biografiji navode kurseve jezika, strane jezike govore - kako bi su i naveli :pasivno a svi se hvale svojim osobinama kao npr. sposobnost lidera, samohvalospevi...Interesantna prezimna nose, koja se mogu povezati sa nekim ljudima na polozajima
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.