Komentara: 4
Pregleda: 4954

Otvoren Omladinski klub "Skladište"

10.05.2012. u 00:05h
Izvor: SuMedija
Mladi i talentovani Subotičani od večeras imaju novi prostor namenjen održavanjima koncerata, izložbi, predavanja, tribina i drugih kulturnih programa. Omladinski klub nazvan je po delu Danila Kiša „Skladište“, a osmislili su ga mladi iz Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“.
Otvoren Omladinski klub "Skladište"

Subotičanka Aleksandra Mudri tvrdi da je njenim vršanjacima nedostajao prostor kakvo će biti „Skladište“.

- Već dugo se kulturni život mladih u Subotici svodi na nekoliko galerija i prostora. Sve je postalo jednolično i nismo imali alternativu. Čekamo sa nestrpljenjem da uđemo u „Skladište“, jer sam čula da su sadržaji dobro osmišljeni. Ne bavim se umetnošću, ali volim da posećujem kulturne manifestacije. Biću čest posetilac – kaže Aleksandra Mudri.

Da je u pripremi novi kulturni kutak zna i Gabor Ujvari. Mladi Subotičanin tvrdi da njegovi prijatelji, pa čak i starije komšije, već govore o „Skladištu“.

Omladinski klub

- Biće to osveženje za sve radnike u kulturi, umetnike i nas koji volimo da posećujemo izložbe i koncerte. Već sam se bio zabrinuo za svoju generaciju koja je zbog nemogućnosti izbora počela da odustaje od poseta kultunih događaja – kaže Ujvari.

Prvi posetioci „Skladišta“ mogli su videti izložbu umetnika Emila Kadirića, Melinde Torok, Ervina Kanjoa, Sergeja Radulovića, Vanje Subotić, Ksenije Kovačević, Laure Peić Sagmajster i Svetlane Ždrnje. Otvorena je bila i izložba plakata dosadašnjih programa Fondacije „Danilo Kiš“ od osnivanja 2005. godine. U muzičkom delu programa nastupio je Miodrag Marjanov Kvartet, Born i Dj Gustav.

Fotografije: Omladinski klub "Skladište"

Omladinski klub

- Radovi na uređenju su završeni i „Skladište“ će imati redovan mesečni program, ali će biti na raspolaganju svima koji žele i mogu da ponude kvalitetne kulturne i umetničke sadržaje za mlade. Otvoreni smo za sve mogućnosti sa željom da se mladi okupljaju, druže, stvaraju i doprinose formiranju savremenog identetita Subotice – kaže mr Branislav Filipović, direktor Fondacije „Danilo Kiš“.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4954
Povezane teme

branislav filipović

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.