Komentara: 0
Pregleda: 3289

Otvara se "Skladište" kulture

07.05.2012. u 16:56h
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ – do prethodne godine Fondacija “FOKUS” – otvoriće u sredu, 9. maja 2012. godine, sa početkom u 19 časova, Omladinski kulturni klub “Skladište”.
Otvara se "Skladište" kulture

Omladinski klub nosi naziv po istoimenom delu Danila Kiša, poznatog pisca rođenog u Subotici, a nalaziće se na adresi Park Ferenca Rajhla 12 a (zgrada bivšeg bioskopa „Jadran“). „Skladište“ je zamišljeno kao nov kulturni prostor koji će mladim umetnicima, omladinskim grupama, udruženjima građana, kulturnim radnicima i entuzijastima pružiti kvalitetnu platformu za realizaciju raznovrsnih projekata namenjenih mladima.

Ovom prilikom, u galerijskom prostoru “Skladišta” biće otvorena grupna izložba subotičkih umetnika: Emila Kadirića, Melinde Torok, Ervina Kanjoa, Sergeja Radulovića, Vanje Subotić, Ksenije Kovačević, Laure Peić Sagmajster i Svetlane Ždrnje, dok će u hodniku biti priređena izložba plakata dosadašnjih programa Fondacije “FOKUS”, odnosno Fondacije “Danilo Kiš”, koji su realizovani od osnivanja 2005. godine do danas. U muzičkom delu programa učestvuju autori iz Subotice: Marjanov Miodrag Quartet, Born i DJ Gustav Jr.

Omladinski klub "Skladište" - Fondacija Danilo Kiš

Danas, pola veka od početka Šizilišta u DTV Partizan, omladinska istorija je okrenula svoj krug i ponovo došla na svoje ishodište, u zgradu Jadrana. Ovaj put je to SKLADIŠTE, omladinski klub otvoren svim mladima i onima koji se tako osećaju... Duša ište šizilište!
(Dejan Mrkić, rizničar istorije Subotice)

Postavljeno pre 12 godina i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3289
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.