Komentara: 3
Pregleda: 2601

OŠ "10. oktobar" dobitnik nagrade na ekološkom konkursu

07.09.2021. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
Na konkursu "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini", koje je raspisalo šest pokrajinskih sekretarijata, subotička Osnovna škola "10. oktobar" ponovo je bila među dobitnicima nagrade za najbolje projekte.
OŠ "10. oktobar" dobitnik nagrade na ekološkom konkursu

Pod teškim okolnostima, zahvaljujući trudu, zalaganju i posvećenosti nastavnika i učenika, a u cilju podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, OŠ "10. oktobar" je organizovala niz kreativnih ekoloških radionica. Učenici su tokom minule školske godine ulepšavali školsko dvorište rasadnim materijalom, sakupljali reciklažni otpad, kompostirali, sadili začinsko i lekovito bilje ali i komponovali "zelenu himnu".

OŠ "10. oktobar" ovo priznanje primila je treći put, a kako ističu nastaviće da konkurišu i dalje na ekološke projekte i podržavati akcije podizanja ekološke svesti.

OŠ "10. oktobar" dobitnik nagrade na ekološkom konkursu- Nagrada koju je osvojila škola će biti najveće oduševljenje za naše najvrednije učenike, koji će moći otputovati na jednodnevni izlet, koju obezbeđuje JP “Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine - kaže Melinda Đurić Kiš, direktorka škola. - Smatramo svojom obavezom, koja je ujedno i zadovoljstvo, da našim učenicima ukažemo na naše prirodne  resurse, na posledice našeg odgovornog, ali i neodgovornog ponašanja.

Iz OŠ "10. oktobar" poručuju da smo svi mi individualno, svojim činjenjem ili nečinjenjem, odgovorni za kvalitet naše sadašnjice, ali i za budućnost budućih generacija, zato - "Misli ekologično!".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2601
Povezane teme

osnovna škola 10. oktobar

OŠ 10. oktobar

melinda kiš đurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.