Komentara: 5
Pregleda: 12245

Oni dolaze: Žarko Pribaković, učenik Srednje muzičke škole

15.05.2019. u 15:11h
Izvor: Subotica.com
Žarku Pribakoviću, učeniku drugog razreda Srednje muzičke škole, život možda nije uvek pesma, ali bez pesme ne prođe nijedan njegov dan. I kada mu je dobro, i kada mu je loše, Žarko peva.
Oni dolaze: Žarko Pribaković, učenik Srednje muzičke škole

Školom odzvanja njegov raskošni glas, i to ne samo na časovima koje pohađa u okviru odseka za džez pevanje, nego tokom celog dana dok boravi školi.

- Muzika je moj život i prosto ne mogu da zamislim dan a da ne pevam bar nekoliko sati. Osnovnu muzičku školu, odsek klavir, završio sam u Bačkoj Topoli a potom sam muzičko obrazovanje nastavio na odseku za džez pevanje u Subotici. Mogu da kažem da je to i prekretnica, jer sam za ove dve godine jako napredovao, tako da sam od talentovanog deteta došao do momka koji ima školovan glas – priča nam Žarko Pribaković. – Iskreno, džez pevanje mi je na početku delovalo dosadno, ali kako je vreme prolazilo sve mi se više dopadalo i sada vidim kako je to ozbiljan muzički pravac i kako ga je teško savladati. Zahvaljujući profesorkama Beati Dudaš i Dori Boršoš zavoleo sam i ovaj pravac i voleo bih da nastavim školovanje.

Oni dolaze: Žarko Pribaković, učenik Srednje muzičke škole

Kada stane na scenu, Žarko je naprečac osvoji, kako pojavom i glasom, tako i emocijom koju stvara.

- Volim i da pevam numere kojima mogu da prenesem emocije. Da oni koji slušaju ne čuju samo glas nego i da osete pesmu. Srećan sam kada vidim njihove reakcije, bilo da je osmeh ili možda suz. Meni je to najveća nagrada. Priznanja koja se osvoje ne znače toliko koliko taj aplauz. – dodaje talentovani mladić, koji najviše voli da peva pesme  Zdravka Čolića, Tošeta Proeskog, Olivera Dragojevića... – Volim njihove pesme, ali muzičkog idola nemam. Želim da budem svoj i da jednog dana pevam svoje pesme. Zato jedva čekam predmet aranžiranje koje ćemo dobiti iduće godine, nešto već imam u glavi i nadam se da će to i dobro zvučati.

Oni dolaze: Žarko Pribaković, učenik Srednje muzičke škole

Iako je iza sebe ima nebrojeno nastupa, priznaje da ga blaga, pozitivna trema „drma“ svaki put kad stane na scenu.

- Uvek kada izađem, kada počne matrica u prvih deset sekundi imam tremu, ali posle ona nestane. Čim počnem da pevam ne razmišljam o njoj. Međutim, mnogo teže mi je da pevam pred manjim brojem ljudi, pred žirijem ili profesorimaAko se i desi da pogrešim, nastavim kao da se ništa nije desilo. Ne dozvoljama greški da me paralizuje – jasan je Žarko. – Ipak, za svaki uspoeh potrebno je dosta rada. Ako postoji formula za uspeh onda je to 60 odsto rad, 30 odsto talenat i 10 odsto sreća, koja je neophodna. Zato ja dnevno pevam bar tri ili četiri sata,ali glas treba čuvati, on je jako osetljiv instrument. Imao sam jedan period kada zbog mutacije nisam pevao, ali sam se onda vratio muzici.

Oni dolaze: Žarko Pribaković, učenik Srednje muzičke škole

Pored časova, Žarko se trenutno priprema za takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“, na kome će u duetu sa Mašom Čegar i devojčicama Henrietom Maronka, Eleonorom Zedi i Nikoletom Jakša, koje plešu predstavljati naš grad. Takmičenje se održava 22. juna u Vrnjačkoj banji a na njemu će učestvovati predstavini 24 grada koji će pevati numere iz 24 zemlje Starog kontinenta.

- Pevaćemo pesmu iz Ukrajine, „Say love“, prošlogodišnju pobedničku pesmu sa dečje Pesme evrovizije. I pesma i koreografija su super, jako dobro smo se uklopili i verujem da će biti dobro – poručuje Žarko.       

USPESI

  1. - Festival „Licidersko srce“ – 1. mesto
  2. - Festival „Licidersko srce“ – 1. mesto
  3. - Festival „Licidersko srce“ – 1. mesto
  4. - „Pinkove zvezdice“ – 4. mesto
  5. - Festival „Tijana Jurić“ – 3. mesto
  6. - Međunarodno takmičenje muzičkih škola „Dani muzike“ u Bačkoj Topoli – 1.mesto
  7. - Međunarodno takmičenje muzičkih škola „Dani muzike“ u Bačkoj Topoli – 2.mesto

Oni dolaze: Žarko Pribaković, učenik Srednje muzičke škole

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 12245
Povezane teme

muzička škola

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.