Komentara: 4
Pregleda: 4045

Oni dolaze: Veljko Todić, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

29.05.2019. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Veljko Todić, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

Sve što u sebi sadrži logiku i računanje za Veljka Todića, maturanta Gimnazije „Svetozar Marković“ predstavlja izazov, koji, pak, vrlo brzo savlada. Njegova najveća ljubav je ipak fizika, jer daje odgovore na neke pojave a i primenljiva je u životu, a za njom odmah i matematika.

- Matematika je uslov za fiziku, ali je drugačiji pristup. Fiziku moraš da razumeš šta se desilo, dok matematiku radiš kao šablon ili kao „trik“ koji primeniš i rešiš zadatak - sa puno ozbiljnosti objašnjava nam Veljko.

Zahvaljujući drugoj nagradi na državnom takmičenju iz fizike, Veljko je sebi već obezbedio mesto na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, te sada može da uživa u maturantskim danima.

Oni dolaze: Veljko Todić, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

- Nisam očekivao iako sam se puno spremao. U suštini pripremam se tokom cele godine, ali pred takmičenje je intenzivnije. Ostale predmete učim koliko je potrebno, otprilike dva do tri sata, ali u kontinuitetu jer bez toga nema ništa - jasan je Veljko. - U fizici mi ništa nije teško, ali zato su mi društveni predmeti i jezici zadavali muke. Dosta pamtim na času i to znatno olakša posle.

Veljko, inače đak generacije u OŠ „Kizur Ištvan“ redovan je učesnik takmičenja iz fizike i matematike, ali i drugih predmeta.

- Svake godine se takmičim, svake godine se spremam ali nekada osvojim nešto, nekada ne. Kada se desi na ne ostvarim ono što sam hteo nisam razočaran jer sam svestan da se nisam dovoljno pripremio jer uspeh isključivo zavisi od rada. Ima tu i sreće, ali kada radimo više onda će nas i sreća poslužiti - dodaje naš sagovornik. - Uvek sam realan, znam koliko sam se spremao i koliko mogu da očekujem od sebe. Ali bolje je sebi postaviti malko niži cilj pa se iznenaditi, nego postaviti velike ciljeve pa se razočarati. Samo pojavljivanje na nekom takmičenju je uspeh.

Oni dolaze: Veljko Todić, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

Kako su predmeti iz kojih briljira za mnoge bauk, Veljko često pomaže svojim školskim drugarima tako što im gradivo objašljava tako da ga mogu razumeti.

- Trudim se da im ne komplikujem toliko. Nekada i uradim zadatak, ali više volim da im objasnim i da oni razumeju, jer ništa nije teško ako neko zna dobro da ti objasni - poručuje Veljko. - Uvek svima savetujem da ćute i rade, ako žele da postignu neki uspeh. Talenat je tu da samo olakša rad, da „ubrza“ ono što radimo.

USPESI

TREĆI RAZRED: 2. nagrada na opštinskom takmičenju iz matematike, diploma za postignute rezultate na međunarodnom takmičenju “Kengur bez granica”.

ČETVRTI RAZRED: 2. nagrada na gradskom takmičenju i pohvala na okružnom takmičenju iz matematike.

PETI RAZRED: 1. nagrada na gradskom takmičenju i 2. nagrada na okružnom takmičenju iz matematike, diploma za postignute rezultate na međunarodnom takmičenju “Kengur bez granica”, 1. mesto na opštinskom takmičenju, 1. mesto na okružnom takmičenju i učešće na državnom takmičenju iz tehničkog obrazovanja.

Oni dolaze: Veljko Todić, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

ŠESTI RAZRED: 3. nagrada na gradskom takmičenju i 3. nagrada na okružnom takmičenju iz matematike, 3. mesto na opštinskom takmičenju i 3. mesto na okružnom takmičenju iz tehničkog obrazovanja, 3. mesto na opštinskom takmičenju iz istorije.

SEDMI RAZRED: 3. nagrada na gradskom takmičenju, 2. nagrada na okružnom takmičenju i učešće na državnom takmičenju iz matematike, 1. mesto na opštinskom takmičenju, 1. mesto na okružnom takmičenju i učešće na državnom takmičenju iz tehničkog obrazovanja, 2. mesto na opštinskom takmičenju iz istorije, 3. mesto na opštinskom takmičenju iz hemije.

OSMI RAZRED: 3. nagrada na gradskom takmičenju, 2. nagrada na okružnom takmičenju i učešće na državnom takmičenju iz matematike, 1. mesto na opštinskom takmičenju i 1. mesto na okružnom takmičenju iz tehničkog obrazovanja, 3. mesto na opštinskom takmičenju, 3. mesto na okružnom takmičenju i učešće na državnom takmičenju iz istorije.

PRVI RAZRED: 1. mesto na opštinskom takmičenju, 2. mesto na okružnom takmičenju i 3. nagrada na državnom takmičenju iz matematike, 1. mesto na opštinskom takmičenju i 2. mesto na međuokružnom takmičenju iz fizike.

DRUGI RAZRED: 2. mesto na opštinskom takmičenju i 2. mesto na okružnom takmičenju iz matematike, 1. mesto na opštinskom takmičenju i 2. mesto na okružnom takmičenju iz fizike.

TREĆI RAZRED: 2. mesto na opštinskom takmičenju i 2. mesto na okružnom takmičenju iz matematike, 1. mesto na opštinskom takmičenju i 2. mesto na okružnom takmičenju iz fizike.

ČETVRTI RAZRED: 2. mesto na opštinskom takmičenju, 2. mesto na okružnom takmičenju i učešće na državnom takmičenju iz matematike, 2. mesto na opštinskom takmičenju, 2. mesto na okružnom takmičenju, 2. nagrada na državnom takmičenju iz fizike i učešće na Srpskoj fizičkoj olimpijadi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4045
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.